21.5 C
De Bilt

Tijdcapsule met corona-ervaringen

Oostzaan – JongOostzaan heeft het initiatief genomen om met een tijdcapsule reacties van jongeren op te halen over het effect dat anderhalf jaar corona op hen heeft gehad. JongOostzaan is actief gebleven in coronatijd met sportactiviteiten, Face-timen, bingo en nog veel meer. Zij waren met kleine groepen jongeren bezig om zo de sleur van thuiszitten te doorbreken en in gesprek te blijven. Even weg van thuis, andere praat en soms ook echt even weg van de digitale snelweg.

Tijdcapsule

Hoe hebben jongeren deze tijd ervaren, hoe zijn ze er mee om gegaan? Jongeren zijn gevraagd hun ervaringen op papier te zetten liefst met illustratie, foto’s en tekeningen. Zo’n 50 jongeren gaven gehoor aan deze oproep. Alle inzendingen zijn gebundeld en zitten nu in een stalen tijdscapsule die pas over 20 jaar mag worden opengemaakt. Op donderdag 8 juli wordt de tijdcapsule overgedragen aan de gemeente. Dit gebeurt op het Sociaal Plein Oostzaan.

Goed initiatief van JongOostzaan

Wethouder Niels Bonenkamp neemt de tijdcapsule in ontvangst. Bonenkamp: “Goed initiatief weer van JongOostzaan. En juist omdat het vanuit jongeren zelf komt heeft de input veel waarde. 20 jaar blijft de capsule gesloten en dan gaat een van mijn toekomstige opvolgers met de inhoud aan de slag. Het belangrijkste voor nu is dat jongeren hun gevoelens en problemen konden toevertrouwen aan papier zonder dat ze er gelijk verantwoording over hoeven af te leggen.”

De gemeente legt de capsule vooralsnog in de kluis met het tijdstempel erop dat deze 20 jaar moet worden bewaard en dat hij dan geopend mag worden. Wellicht krijgt de capsule een mooie plek op het Sociaal Plein, daar wordt nog over gedacht, zodat het een zichtbare herinnering wordt voor jong en oud die een bezoek brengt aan het Sociaal Plein.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio