21.5 C
De Bilt

Wethouder Tempel door procedurefout eigenlijk geen wethouder meer

Krimpen aan den IJssel – Door een procedurefout rondom Wubbo Tempel is de raad het recht ontnomen om voorbereid het debat te voeren. Een wethouder die niet in de gemeente woont moet aan de raad elk jaar ontheffing vragen. De wethouder financiën was ‘vergeten’ dit te doen. Hierdoor startte de raadsvergadering chaotisch: De vraag is of wethouder Tempel wel wethouder kan zijn zonder aan de eisen van de gemeentewet te voldoen.

Voorstel behoud Tempel: ‘in elkaar geflanst’

Er werd snel een raadsvoorstel in elkaar geflanst en toegevoegd aan de agenda. De raad stemde uiteindelijk in om ontheffing te verlenen aan ‘wethouder’ Tempel. Het raadsakkoord werd hiermee een formaliteit terwijl Stem van Krimpen graag de ervaringen van de ‘wethouder van buiten’ met hem had willen bespreken.

Coalitie zonder hart: “kop eraf”

Wilco Slotboom-Zeedijk, Fractievoorzitter van Stem van Krimpen vervolgde in de eerste termijn tijdens de raadsvergadering met de opmerking dat het college in de Kadernota een verwijzing maakt naar Alice in Wonderland. “De fractie van Stem van Krimpen kreeg bij het lezen vreemd genoeg ook direct een associatie naar Alice in Wonderland, maar dan de vergelijking van dit college naar de Hartenkoningin. Veel van wat wordt aangedragen door de oppositie: Kop eraf. Een hartenkoningin die geen verbinding zoekt. Denk bijvoorbeeld aan de regenboogvlag op zondag.”

Op de www.stemvankrimpen.nl is de volledige eerste termijn bijdrage te lezen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio