18.8 C
De Bilt

Mobiel Media Lab politie strijkt neer in Ouderkerk aan den IJssel

Ouderkerk aan den IJssel – Vandaag was het plantsoen in Ouderkerk aan den IJssel bezet door een grote vrachtwagen. Het bleek het Mobiel Media Lab van de politie te zijn. De wagen stond er met een goede reden geparkeerd. Hij wachtte op een aantal klassen met basisschoolleerlingen, die uitleg kregen over cybercriminaliteit en zichzelf mochten bewijzen in de Hackshield quiz als cyber agent.

Mobiel Media Lab

Het Mobiel Media Lab van de politie is één van de twee informatie units van de politie. Zij kunnen ook worden ingezet op plaatsen om bijvoorbeeld nieuwe informatie bij Cold Cases in te winnen. Vandaag was het Lab echter ingericht als leslokaal met allemaal tablets, voor basisschoolleerlingen uit Ouderkerk aan den IJssel dorp en de wijk Lageweg.

Vroeg kennis laten maken

De aanwezige wijkagent legde uit dat het belangrijk is om kinderen al vroeg kennis te laten maken met de politie en hen te betrekken bij aspecten van het werk. De jeugdcoördinator van het basisteam politie Krimpenerwaard liet weten: “Het is belangrijk dat kinderen ons als een normaal onderdeel van de samenleving zien. Door hen op een speelse manier te betrekken bij een actueel item als cybercriminaliteit kun je nu al aan een positieve band bouwen. Met de Hackshield quiz krijgen ze door het beantwoorden van vragen, ook nog eens allerlei kennis mee die hen kan helpen in deze digitale wereld.”

Het basisteam hoopt volgend jaar alle kernen van de gemeente Krimpenerwaard op deze manier aan te kunnen doen, maar het Mobiel Media Lab moet wel 8 maanden van tevoren gereserveerd worden. Een mooie taak voor scholen en de gemeente wellicht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio