14.1 C
De Bilt

Opening Bibliotheek op school in Capelle

Capelle aan den IJssel – Maandag 13 december opende de Bibliotheek op school op basisschool PCB de Horizon in Capelle aan den IJssel. Directeuren Jacqueline Tegelaar en Angelique de Jong ondertekenden samen met Directeur Dionne Dinkhuijsen van Bibliotheek Aan Den IJssel ter gelegenheid van de opening een samenwerkingsovereenkomst. Wethouder Harriët Westerdijk (onderwijs) was namens de gemeente aanwezig.

Harriët Westerdijk: “Met de Bibliotheek op school slaan onderwijs, bibliotheek en gemeente de handen ineen en komt er dagelijks aandacht voor leesplezier en mediawijsheid op school én thuis. Ik ben daarom heel blij dat basisschool de Horizon kiest voor deze samenwerking. Uiteindelijk willen we dat dit initiatief navolging krijgt op iedere Capelse basisschool.”

Bibliotheek op school

Met de Bibliotheek op school is er elke dag aandacht voor lezen, voorlezen en praten over boeken. Er zijn activiteiten, ook voor ouders,  om het plezier in lezen te bevorderen. De Bibliotheek op school is één van de gemeentelijke plannen die ervoor moeten zorgen dat alle kinderen in Capelle dezelfde onderwijskansen krijgen. Dit programma richt zich op het bevorderen van onderwijskansen en op het terugdringen van opgelopen leerachterstanden door corona.

Onderwijskansen

Onderwijswethouder Harriët Westerdijk is enthousiast over het initiatief: “Een Bibliotheek op school is maar één voorbeeld van ons aanbod van onderwijskansen voor iedere Capelse leerling. Denk ook talentontwikkeling in de klas, huiswerkbegeleiding op school en de uiteenlopende taal- en weerbaarheidsactiviteiten in de Kinderlabs.”

Samen met de basisscholen, bibliotheek en andere partners wordt zo een warm positief web om de kinderen heen gespannen die deze ondersteuning hard nodig hebben. In Capelle zijn er inmiddels 16 Bibliotheken op school.

Nodig om al op jonge leeftijd in aanraking met boeken te komen

Jacqueline Tegelaar: “Op onze school is de Bibliotheek op school nodig. Bij sommige kinderen wordt er thuis niet (voor)gelezen. De kinderen missen hierdoor voorbeeldgedrag.” Dionne Dinkhuijsen: “Met de Bibliotheek op school kunnen kinderen al op jonge leeftijd vertrouwd raken met de mooiste verhalen. De leerlingen hebben hier altijd toegang tot een actuele, inspirerende en gevarieerde collectie boeken en digitale media. Alles in het teken van het bevorderen van mediawijsheid en leesplezier.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio