13 C
De Bilt

NS past vanaf 7 februari dienstregeling aan

Binnenland – De NS pas de dienstregeling vanaf 7 februari aan door dat er momenteel veel personeel ziek zijn en thuis moet blijven kan de NS momenteel al niet alle treinen inzetten door dat er te weinig personeel zijn. Om op alle treinen in te plannen zijn.

Minder treinen bij de NS

Al afgelopen weekend reden op verschillende trajecten voorbeeld tussen Schiphol/Nijmegen, Rotterdam/ Leiden Centraal en op de HSl reden al minder treinen op die verschillende trajecten om te zorgen dat de overig treinen wel te laten rijden op verschillende trajecten waar de trein alleen om het half uur rijd. Hierdoor waren sommige treinen voller dan normaal. Het was dan niet altijd mogelijk om afstand te houden.

Voorspelbaar 

“Door tijdelijk de dienstregeling af te schalen, creëren we meer ruimte om de oplopende ziektemeldingen op te vangen. Zo blijft onze dienstregeling beter voorspelbaar en hopen we hiermee minder vaak onze reizigers te moeten verrassen met plotselinge treinuitval. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat onze zieke collega’s de mogelijkheid hebben om te herstellen. 

Stapsgewijs aanpassing dienstregeling

Op 7 februari zullen de eerste wijzigingen worden doorgevoerd. De afschaling vindt in stappen plaats, waarbij we op 21 februari alle aanpassingen hebben doorgevoerd. Vanaf die datum rijden wij 85% van alle treinen. Sinds 20 december rijdt NS al tijdelijk minder treinen in avond, nacht en spits. Op dit moment vervoeren wij iets meer dan 48% van het gebruikelijke aantal reizigers. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio