13 C
De Bilt

Zijlhoek en De Woerd straks bereikbaar via Zonneveldslaan en randweg vliegkamp

Het college van Katwijk besloot 1 februari over de voorkeursroute voor de tijdelijke ontsluiting van de Zijlhoek en De Woerd. Die gebieden in Valkenburg dreigen lastiger bereikbaar te worden als de provincie komend najaar de oude aansluiting Valkenburg op de N206 ter hoogte van de Voorschoterweg en de Zonneveldslaan laat afsluiten. De voorkeursroute loopt via de Zonneveldslaan en de randweg van het vliegkamp naar de nieuwe afrit Valkenburg Oost.

Zijlhoek en De Woerd

Na uitgebreid onderzoek lijkt deze route de enige tijdelijke optie. Die zorgt ervoor dat veelal zwaar verkeer niet via de woonwijk ‘t Duyfrak of via Leiden hoeft te rijden en houdt de bedrijven in Zijlhoek en De Woerd goed bereikbaar. De gemeente geeft 9 februari een toelichting op de afgeronde verkeersstudie en de keuze voor deze route aan direct belanghebbenden.

Geld gereserveerd voor tijdelijke route

Katwijk reserveert ook geld om die route veilig en geschikt te maken voor tijdelijk gebruik. Komend najaar moet de weg klaar zijn. Enige vraagteken is nog de medewerking van het Rijksvastgoedbedrijf aan deze tijdelijke oplossing. Het Rijksvastgoedbedrijf is eigenaar van de randweg van het vliegkamp en overweegt nog de gevolgen en risico’s van verkeer op de randweg. De gemeente gaat ervan uit dat die medewerking er komt en er afspraken gemaakt worden over het gebruik van de randweg.

Concept gebiedsvisie

In de concept-gebiedsvisie voor het Valkenburgse Meer, Zijlhoek en De Woerd wordt een permanente ontsluiting opgenomen voor het gebied. Het kan nog enige jaren duren voordat het gebied tot ontwikkeling komt en deze permanente verbinding er ligt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio