13.3 C
De Bilt

Rapport over verkeersveiligheid Kanaalroute

Brummen/Eerbeek – De eindrapportage van adviesbureau Antea over de verkeersveiligheid van de Kanaalroute is door het college aangeboden aan de Brummense gemeenteraad. In het onderzoek concludeert Antea dat de huidige functie, vorm en gebruik van het traject langs het Apeldoornskanaal niet goed op elkaar zijn afgestemd.

Na een zorgvuldige analyse van 3 oplossingsrichtingen adviseert het bureau om de weg anders in te richting en de maximum snelheid terug te brengen naar 60 kilometer per uur. Omdat er nog vervolgonderzoeken noodzakelijk zijn, verwacht het college dat in het najaar een raadsbesluit hierover wenselijk is.

Het onafhankelijke onderzoek is uitgevoerd in opdracht van de gemeenten Apeldoorn en Brummen. Het richt zich voornamelijk op het traject vanaf Dieren/Eerbeek tot Apeldoorn. Concreet gaat het om de Dierenseweg, Apeldoornseweg en Kanaal Zuid. Het onderzoek is uitgevoerd nadat vorig jaar maart de Brummense gemeenteraad hier via een motie om heeft gevraagd. Ook in Apeldoorn is een soortgelijke motie aangenomen. Onder andere de betrokken dorps- en wijkraden langs de Kanaalroute zijn door het adviesbureau betrokken bij het onderzoek.

Samenhang

Beide gemeenten zijn blij dat het onderzoek nu gereed is en voor iedereen beschikbaar. Maar ook constateren het College van B&W van Brummen én Apeldoorn dat er veel ontwikkelingen in

het gebied Eerbeek/Loenen spelen die van invloed zijn op de hoeveelheid verkeer op de kanaalroute en de N786. Zoals de plannen voor een nieuw Logistiek Centrum Eerbeek en het Verkeerscirculatieplan voor Eerbeek. Ook is het belangrijk om nog extra onderzoek te doen naar eventuele milieueffecten (natuur, stikstof en geluid) van mogelijke maatregelen. Om uiteindelijk te komen tot goede en verantwoorde besluitvorming is het belangrijk om alle effecten van voorgestelde maatregelen integraal af te wegen.

Reden voor de gemeentebesturen van Apeldoorn en Brummen, om het onderzoeksrapport ook aan te bieden aan de Provincie Gelderland en de stuurgroep van het Programma Eerbeek-Loenen 2030, waarin provincie, beide gemeenten en ook de industrie, nauw samenwerken aan een goed toekomst voor beide dorpen en directe omgeving. 

Rapport

Het onderzoek van Antea, getiteld ‘Verkeersveiligheidsanalyse Kanaalroute; analyse en oplossingsrichtingen’ is te lezen op de website van de gemeente Brummen. De betrokken dorps- en wijkraden zijn al op de hoogte gebracht van de uitkomsten van het onderzoeksrapport.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio