14.1 C
De Bilt

City Nieuwegein wint Publieksprijs SKG Award 2022

De vernieuwing van City Nieuwegein is winnaar van de Publieksprijs SKG Award 2022. Een Nederlandse prijs voor een bijzonder initiatief in duurzame gebiedsontwikkeling. De award werd donderdag 31 maart uitgereikt tijdens het jaarcongres van de Stichting Kennis Gebiedsontwikkeling. Guus Govaart (gebiedsmanager City) en Marco van Hedel (projectleider duurzaamheid City) van gemeente Nieuwegein en Aart Reurink (procesmanager binnenstedelijke ontwikkeling) van provincie Utrecht namen de award in ontvangst.

9 inzendingen

De negen inzendingen voor de SKG Award konden dit jaar meedingen naar de stem van het publiek via Gebiedsontwikkeling.nu. De publieksprijs is overtuigend gewonnen door City Nieuwegein, ingediend door gemeente Nieuwegein, met 35% van de stemmen.

Op de goede weg

De gemeente Nieuwegein is blij met de publieksprijs. Wethouder Hans Adriani: “Het geeft aan dat onze inspanningen om van City een duurzame, groene en gezonde binnenstad te maken bijzonder zijn. We worden gezien en gewaardeerd. We zijn op de goede weg om onze ambitie waar te maken: de meest duurzame binnenstad van Nederland realiseren in Nieuwegein.”

Duurzame, groene binnenstad Nieuwegein

City is de binnenstad van Nieuwegein. Hier ontwikkelt gemeente Nieuwegein samen met partners in co-creatie een toekomstbestendige, duurzame, groene en gezonde binnenstad. Met een nieuw hoogwaardig OV-knooppunt en ruim 2.200 duurzame woningen. De duurzaamheidsambitie is hoog. City wil de meest duurzame binnenstad van Nederland worden.

Publieksprijs

Met een collectief gebieds-WKO-systeem, een circulair afvalwatersysteem (TKI) en een ecologisch en klimaatadaptief plan voor de openbare ruimte en de woongebouwen. Wie meer wil weten over de vernieuwing van City kan terecht op city-nieuwegein.nl. Hier kan men zich ook aanmelden voor een digitale nieuwsbrief.

Stimuleren duurzame gebiedsontwikkeling

Het is de derde keer dat de Stichting Kennis Gebiedsontwikkeling de SKG Award en de publieksprijs uitreikt aan een bijzonder initiatief in duurzame gebiedsontwikkeling. Hiermee willen SKG en de Leerstoel Gebiedsontwikkeling van de TU Delft de kwaliteit van gebiedsontwikkeling in Nederland waarderen en stimuleren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio