9.6 C
De Bilt

Utrechts Landschap start crowdfunding voor nieuw vlonderpad in Blauwe Kamer

Utrecht Utrechts Landschap gaat het vlonderpad in natuurgebied de Blauwe Kamer bij Wageningen vernieuwen en verlengen. Belangstellenden kunnen bijdragen door een plankje te adopteren waarop zij een eigen tekst mogen laten graveren.    

De Blauwe Kamer is een rivieroevernatuurreservaat van 120 hectare langs de Nederrijn. Bezoekers kunnen via een vlonderpad over het water naar de vogelkijkhut wandelen. Het vlonderpad is aan vervanging toe en Utrechts Landschap wil het graag doortrekken naar de vogelkijkhut. Vanwege het 95-jarig jubileum van de stichting is er een speciale actie: belangstellenden kunnen voor 95 euro een plankje adopteren en daarop hun eigen tekst laten graveren. Een plankje doneren kan via www.utrechtslandschap.nl/vlonderpad.

Mooiste vogelkijkhut van Nederland

De vogelkijkhut in de Blauwe Kamer is volgens boswachter Frans Schut misschien wel de mooiste van Nederland. ‘Je hebt daar echt een uniek uitzicht op de broedende kolonies lepelaars en aalscholvers, zelfs de zeearend kun je er regelmatig spotten!’ Geen wonder dat de vogelkijkhut veel wordt bezocht.

Het pad tussen twee begroeide walletjes naar de kijkhut toe is steeds slechter geworden, vertelt Frans. ‘Doordat paarden en runderen daar graven, wordt het bij nat weer een modderboel. Om droge voeten te houden gingen bezoekers óver de walletjes lopen in plaats van ertussen.’ Met een nieuw vlonderpad kunnen bezoekers straks met droge voeten naar de vogelkijkhut wandelen en blijven de vogels en grazers ongestoord. Tegelijk met de aanleg van het vlonderpad wil Utrechts Landschap de vogelkijkhut opknappen en extra informatieborden plaatsen.

Draag een plankje bij

De aanleg van het nieuwe vlonderpad (zo’n 250 meter en 1000 plankjes) en het opknappen van de vogelkijkhut kost circa 135 duizend euro. Voor een bedrag vanaf 95 euro kan iedereen een plankje bijdragen met een eigen tekst van maximaal 30 tekens. Bijvoorbeeld een naam, een mooi citaat of een dichtregel. Draagt u een plankje bij? Dit kan eenvoudig via www.utrechtslandschap.nl/vlonderpad.

Over Utrechts Landschap

Utrechts Landschap beschermt al 95 jaar natuur en erfgoed in de provincie Utrecht. We kopen natuur en erfgoed aan om het te behouden voor toekomstige generaties.

De natuurorganisatie beheert inmiddels 5.825 hectare natuur, 25 buitenplaatsen, 23 molens, Kasteel Loenersloot en Steenfabriek Bosscherwaarden. De meeste gebieden en monumenten zijn open voor publiek. Ons werk is mogelijk dankzij de steun van 33.940 donateurs (Beschermers), 785 vrijwilligers en 82 bedrijfsvrienden. Wilt u meedoen of meegenieten? Kijk op www.utrechtslandschap.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio