15.4 C
De Bilt

11 appartementen in gemeentelijk monument ‘De Zon’; Lisse tekent ervoor

Een gebouw met 11 appartementen en een commerciële ruimte, dat moet het uiteindelijke resultaat worden van het gemeentelijk monument aan de Kanaalstraat 33 in Lisse, beter bekend als ‘De Zon’, samen met twee panden aan de Van der Veldstraat 2 en 2a. Op 11 juli tekende wethouder Kees van der Zwet de zogenaamde anterieure overeenkomst tussen gemeente en Blokhuis B.V., vertegenwoordigd door mevrouw P.A.M. van der Mark en de heer H.W. van der Mark.

Indeling

Op de begane grond komen twee appartementen en vier appartementen op de verdiepingen. Het pakhuis en de woning aan de Van der Veldstraat worden gesloopt en daar komen twee appartementsgebouwen voor in totaal vijf appartementen. Hierdoor verbetert het straatbeeld op die plek. Dit zorgt voor een kwaliteitsimpuls. Bij de ontwikkeling van het gebied wordt daarnaast rekening gehouden met duurzaamheid.

Detailhandel en appartementen

Het hoekpand aan de Kanaalstraat deed voorheen dienst deed als modewarenhuis en de laatste jaren als atelier. In totaal worden er met de ontwikkeling van het project elf appartementen gerealiseerd, waarvan drie in het sociale huur segment. Daarnaast blijft detailhandel mogelijk op de begane grond van het pand aan de Kanaalstraat 33. De entree van de woningen bevindt zich aan de Van der Veldstraat, inpandig wordt een lift gerealiseerd. Daarmee hebben de appartementen een levensloopbestendig karakter.

Kanaalstraat 33
Kanaalstraat 33 – Foto: gemeente Lisse

Overeenkomst

In een anterieure overeenkomst staan alle afspraken en voorwaarden over bijvoorbeeld de buitenruimte en de nutsvoorzieningen. Hiermee worden alle risico’s afgedekt en is helder wie waar verantwoordelijk voor is.

Historisch behoud

Wethouder Kees van der Zwet: “De Zon is een historisch gebouw uit 1935 en gemeentelijk monument. Het is mooi dat we dit soort gebouwen kunnen behouden en tegelijkertijd een nieuwe, nuttige functie kunnen geven.”

Goede balans woningmarkt

Gemeente Lisse wil een goed evenwicht in de typen woningen in het dorp. Dat betekent tegemoet komen aan de behoefte aan huur én koop. Voor zowel jonge als oudere inwoners. De gemeente kiest voor duurzame woningen, in hoog- en laagbouw.

Door te bouwen ontstaat er meer ruimte voor doorstroming. Inwoners die kleiner willen wonen, laten vaak woonruimte achter voor gezinnen. Deze zorgen op hun beurt dat er woningen voor starters vrijkomen. Waar mogelijk wil de gemeente woningen aanbieden aan mensen die uit Lisse komen. Ook is er aandacht voor woonplekken (locaties) voor arbeidsmigranten.

1 REACTIE

  1. Goede balans woningmarkt. Laat me niet lachen. Lisse loopt helemaal vol met statushouders en nix anders. Eigen volk mag op de blaren gaan zitten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio