13.9 C
De Bilt

Herinrichting Zeestraat: 30 km-zone en veiliger voor fietsers

Den HaagDe herinrichting start in 2024. Vanaf dan geldt er een 30 km-zone en krijgt de Zeestraat brede stoepen en klinkers in plaats van asfalt. Het kruispunt Javastraat met de Scheveningseweg wordt veiliger en aantrekkelijker ingericht voor fietsers en voetgangers. Ook is er aandacht voor meer groen in de Zeestraat en er komen extra lantaarnpalen.

De Zeestraat verbindt de binnenstad met Scheveningen-dorp. “Het staat voorop dat mensen zich veilig, snel en comfortabel door onze stad en de regio moeten kunnen verplaatsen. Daarbij hoort een goed fietsnetwerk. Door deze verbeteringen is er straks een prettigere fietsroute naar Scheveningen”, zegt wethouder Robert van Asten.

Inspraak inwoners


De afgelopen periode was het voor de betrokken inwoners en bedrijven mogelijk om hun mening te geven over het voorontwerp. Zo is het ontwerp aangepast en komt er meer ruimte voor fietsers die vanuit de Zeestraat de Javastraat willen oversteken richting de Scheveningseweg. Verder wordt er een extra zebrapad gerealiseerd over de Scheveningseweg voor een veiligere verbinding voor voetgangers tussen de Javastraat en de Zeestraat.

Uitstraling Noordeinde


Na de verbeteringen zal de Zeestraat beter aansluiten bij de uitstraling van het Noordeinde, dat in 2018 is heringericht. De wandelroute ‘van paleis naar paleis’, waar de Zeestraat onderdeel van is, krijgt zo ook vorm.

Extra fietspad op Scheveningseweg


De gemeenteraad stemde in 2019 al in met de realisatie van een fietspad op de Scheveningseweg, tussen het Vredespaleis en de Javastraat, in de richting van het centrum. Dit fietspad wordt ook in 2024 gerealiseerd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio