14.1 C
De Bilt

Interessepeiling voor elektrische deelauto’s

De gemeente Steenbergen en OnzeAuto onderzoeken de belangstelling om elektrische auto’s te delen met inwoners en organisaties met een interessepeiling. Hoe meer mensen de peiling invullen, hoe groter de kans is dat er deelauto’s worden geplaatst.

Waarom autodelen?

Veel mensen hebben een auto die het grootste deel van de tijd stilstaat. Dit zorgt voor veel onnodige kosten en voor straten die vol staan met geparkeerde (tweede) auto’s. Met het delen van een auto worden kosten gedeeld en wordt er ruimte gecreëerd in de buurt. Daarnaast is het een duurzame vorm van reizen omdat alle deelauto’s elektrisch zijn. Verder kan het een leuke manier zijn om buurtgenoten (beter) te leren kennen. Wethouder Maurice Remery laat nog weten “Dit innovatieve concept geeft onze inwoners de mogelijkheid om duurzamer te reizen voor een betaalbaar bedrag.” 

Kosten autodelen

Met een deelauto is het voor inwoners duidelijk wat de exacte kosten zijn voor het gebruik van de auto. Het is mogelijk een proefabonnement te nemen zonder vaste kosten per maand. Wie regelmatig gebruik maakt van de deelauto, is voordeliger uit met een betaald abonnement met lagere uur- en kilometertarieven. Heeft iemand in het huishouden al een abonnement, dan kan er gebruik gemaakt worden van hetzelfde rijtegoed. Er zijn al rijtegoeden vanaf € 50,- per maand. De meeste autodelers besparen € 200,- tot € 300,- per maand.

Beschikbaarheid deelauto’s duidelijk door interessepeiling

Er zijn ongeveer 10 deelnemers bij elkaar in de buurt nodig om een elektrische deelauto te plaatsen. Als er voldoende belangstelling is, dan worden er dit jaar nog auto’s geplaatst. Door het invullen van de interessepeiling ontstaat er een goed beeld op welke locaties het kansrijk is om te starten.

Meedoen aan interessepeiling

Invullen van de interessepeiling kan, tot uiterlijk 31 oktober, via bit.ly/autodelenstb. Kijk voor meer informatie op www.steenbergen.ikpraatmee.nl.   

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio