18.8 C
De Bilt

Rotary Schiedam de Veste trakteert Pameijer

Zondag 3 oktober 2022 bleek toch een stralende dag. Rotaryclub Schiedam de Veste had de bewoners van Woongroep Pameijer Eerste Tuinsingel  uitgenodigd voor een vaartocht met de lounge fluisterboot de Liedewij door de Schiedamse havens. Het was even spannend of het weer, gelet op de vele regenbuien van de afgelopen dagen, roet in het eten zou gooien, maar gelukkig waren de weergoden met ons en bleef het droog.

Ruim anderhalf uur genoten de deelnemers van de mooie plaatjes van Schiedam, nu vanaf het water gezien. Met de geweldige uitleg en verhalen van de ervaren gids Will van Wijk ,van Stichting Fluisterboten, werd alles wat men zag nog helderder en genoot men van zijn kennis over dit deel van de stad. Na de amusante en  interessante rondvaart was men toe aan een overheerlijke lunch in de molen de Palmboom.

Fluisterboot
Fluisterboot – Foto: Rotaryclub Schiedam de Veste

De bewoners van de woongroep met hun begeleiders lieten zich verwennen met lekkere luxe,  goed belegde boterhammen, zoetigheid en warme saucijzenbroodjes die de Rotaryclub had laten bezorgen door het Vlaamsch Broodhuys. Als afsluiting van deze mooie middag kreeg de leiding van Pameijer, de gids en schipper en de vrijwilliger van molen de Palmboom uit handen van Schiedam de Veste voorzitter Andrea Vollebregt een doosje met 25 tulpenbollen van een andere actie om polio de wereld uit te helpen. De bewoners ontvangen deze week een foto in een lijstje van de fluisterboot waarin zij zaten met op de achtergrond het Zakkendragers-huisje.                      

Bij Rotary is er altijd veel te beleven

Rotary is een internationale organisatie. Onze leden zetten zich met passie en betrokkenheid in om het welzijn van mensen te verbeteren. Niet alleen door het opzetten van fundraisingprojecten maar ook door het delen van je (vak)kennis. Bij Rotary help je actief mee om het verschil te maken en sluit je vriendschappen voor het leven. Rotary heeft in Nederland zeven districten. In totaal zijn er circa 500 clubs met in totaal ruim 19.000 leden .Rotaryclub Schiedam de Veste heeft 35 leden. Zij komen op maandagavond om de 14 dagen voor een vergadering bij elkaar onder het genot van een heerlijke maaltijd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio