14.1 C
De Bilt

Oldenzaal heeft plan voor 150 tot 200 nieuwe woningen in de Graven Es

De gemeente Oldenzaal wil het aantal woningen in Oldenzaal verder uitbreiden. Dat is nodig gelet op de grote woningbehoefte. Eerder zette het college van B&W nog een volgende stap in de ontwikkeling van fase 2 van de Stakenbeek (max. 160 woningen). Maar ook in de Graven Es zijn plannen om flink bij te bouwen in de komende tijd. Het college stelde vandaag uitgangspunten en een schetsontwerp vast voor het woongebied Gravenbeek. Dit gebied ligt in de Graven Es tussen basisschool De Bongerd en de bergingsvijver aan de Harplaan. Het idee is vanaf 2024 op deze locatie 150 tot 200 woningen te bouwen.

Woonprogramma Oldenzaal 2020-2030

De gemeenteraad heeft in januari 2021 de nota Strategische woonprogrammering Oldenzaal 2020-2030 vastgesteld. Daarin wordt de groei van het aantal benodigde woningen in Oldenzaal onder-bouwd en de inzet op het aantrekken en behouden van jonge huishoudens onderstreept. In de Graven Es wordt hier ruimte voor gemaakt. Het woongebied Gravenweide wordt dit najaar klaargemaakt om 45 woningen te bouwen. De gemeente Oldenzaal wil nu verder gaan met de ontwikkeling van het naastgelegen gebied.

Programma en schets met 150-200 woningen

Voor het nieuwe woongebied Gravenbeek heeft de gemeente samen met de ontwikkelaar uitgangspunten en een schets met 150-200 woningen opgesteld. Het gaat om appartementen, rijwoningen, 2 onder 1 kappers en vrijstaande woningen. De projectontwikkelaar bouwt een gedeelte van de woningen. Daarnaast geeft de gemeente kavels uit via de gemeentelijke kavellijst. WBO wil in het nieuwe woongebied Gravenbeek sociale huurwoningen bouwen. Ook wordt ruimte gereserveerd voor woonwagens en tiny houses.

Meer informatie en planning

Direct omwonenden ontvangen een brief met informatie en een link naar het schetsontwerp. Zij en anderen krijgen tot 1 november de gelegenheid om een reactie te geven of vragen te stellen over het schetsontwerp. Deze informatie is ook te vinden op oldenzaal.nl onder ‘Projecten in Oldenzaal’. Reacties worden meegenomen bij het opstellen van het bestemmingsplan. Het college wil eind 2022 het ontwerpbestemmingsplan ter inzage leggen en streeft ernaar om vanaf 2024 te starten met bouw van de eerste woningen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio