17.4 C
De Bilt

House of Animals start landelijke actie voor Oekraïense kameel bij kerncentrale Zaporizja

Naast diep mensenleed en een groot aantal onschuldige burgerdoden, worden ook dieren slachtoffer van de oorlog in de Oekraïne. House of Animals, een dierenbeschermingsorganisatie, start deze week een landelijke crowdfundingactie om de Oekraïense kameel Yasha en zijn 800 vierpotige lotgenootjes van de hongerdood te redden. 

De 21-jarige kameel leeft samen met ruim 800 honden, katten, ezels, schapen, varkens en koeien in dierenopvang Pegasus, in de buurt van de kerncentrale in Zaporizja.  Behalve het risico van een nucleaire ramp, zijn er dagelijks beschietingen rondom de opvang en dreigt de hongerdood voor de dieren. Op dit moment is er geen licht en water en de inkomsten van de dierenopvang zijn volledig opgedroogd.

Honger

Op woensdag 23 november 2022 start House of Animals de crowdfundingactie “Red Yasha en haar 800 vrienden van de hongerdood” Elke dag vangen vrijwilligers van Pegasus, een van de grootste dierenshelters in de Oekraïne, weer nieuwe zieke, mishandelde of beschoten honden, katten, ezels, schapen, varkens en koeien op. “Er is geen geld meer voor voer”, aldus Karen Soeters van House of Animals. “Als er niets gebeurt sterven ze de hongerdood. Ook moeten er verblijven gebouwd worden. Het is echt te koud om buiten te leven in de winter”. 

Half miljoen

House of Animals zet zich al vanaf het begin van de oorlog in om aan hun lot overgelaten dieren in de Oekraïne te redden. Begin dit jaar zamelde ze meer dan een half miljoen euro in voor asieldieren. Hiermee slaagde ze erin om meer dan 100.000 Oekraïense honden en katten van de hongerdood te redden. Vaak zijn ze achtergelaten door hun baasjes die zijn gevlucht naar het buitenland. Lokale vrijwilligers en dierenasielen doen hun uiterste best om ze op te vangen, maar het ontbreekt hen nu, met de winter in aantocht, aan geld voor verzorging en voedsel. Kijk voor meer informatie over landelijke crowdfundingactie op: houseofanimals.nl

10-jarig bestaan House of Animals

Op vrijdag 25 november 2022 bestaat House of Animals 10 jaar. Dan verschijnt ook het boek ‘Vooruit met de geit’ van dierenbeschermer Karen Soeters. In dit boek neemt ze je mee op reis naar Oekraïne waar ze onderzoek doet naar dierenleed en vrijwilligers van dierenorganisaties steunt. Maar ze laat je ook kennismaken met de schimmige wereld van onder meer de illegale puppyhandel, hondengevechten, stroperij en dierentransporten. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio