22.1 C
De Bilt
donderdag, 19 september 2024

Mariniersmuseum sluit tentoonstelling

Rotterdam – Zeesoldaten is nog t/m 5 maart te bezoeken in het Mariniersmuseum. Deze tentoonstelling laat de hoogtepunten zien uit de geschiedenis van het Korps Mariniers. De voorjaarsvakantie is dus de laatste kans om deze indrukwekkende tentoonstelling te ervaren!

Ervaren door te doen

Zeesoldaten is de eerste tentoonstelling waarmee het Mariniersmuseum in 2018 doelgericht de verandering inzette om van achterbanmuseum door te groeien naar publieksgerichte instelling. In de tentoonstelling maken bezoekers niet alleen kennis met bijzondere objecten en verhalen uit de geschiedenis van het Korps Mariniers, maar kunnen ook zelf dingen doen. Een goed voorbeeld is de schietgame VUUR! waarin je een spel speelt met een echte mitrailleur in de hand. Maar je kunt ook voelen hoe zwaar zo’n mariniersrugzak is, waar mariniers mee op missie gaan.
Na een grondige verbouwing opent het Mariniersmuseum op 22 april een nieuwe tentoonstelling

uc?id=1742HcLQeeftK6XNhkGAl5CP3hl22VzfQ
Tentoonstelling zeesoldaten. Foto: Mariniersmuseum

Extra leuke voorjaarsvakantie

Tijdens de voorjaarsvakantie van 24 februari t/m 5 maart zijn er volop activiteiten voor het hele gezin. Omdat het de laatste week is van de tentoonstelling is de actieve speurtocht “Museummarinier” in de voorjaarsvakantie gratis! De populaire experience “Mariniers op Missie” heeft normaliter de adviesleeftijd 8+, maar is speciaal geschikt gemaakt voor alle leeftijden. In teamverband speurt iedereen binnen de tijd naar objecten en daarbij moet flink geklauterd en ontdekt worden!

Gezin met rugzak in zeesoldaten. Foto: Mariniersmuseum

Bijzondere ervaring tijdens museumnacht010

Op zaterdag 4 maart kunnen de bezoekers van de Museumnacht010 iets heel bijzonders meemaken: het museum in het pikkedonker bezoeken! Met speciale nachtzichtapparatuur op van het Korps Mariniers zorgt dat voor een unieke ervaring. Deze activiteit is alleen voor pass-partout houders, te koop via: www.museumnacht010.nl.

thumbnail?id=1K kws5Q7mNss55Yzgq30KnDLmZXqtA6P&sz=w1024
Nachtzicht tijdens museumnacht. Foto: Mariniersmuseum

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio