23.2 C
De Bilt

Meierijstad koploper voor Groen Licht! verkeerslabels in Brabant

In gemeente Meierijstad hebben afgelopen maand 8 Verdi peuteropvanglocaties het Groen Licht! verkeerslabel ontvangen. Wethouder Jan van Burgsteden reikte de labels uit aan de vertegenwoordigers van de 8 Verdi-locaties. Meierijstad is daarmee in absolute zin de koploper in Brabant voor Groen Licht! label. In totaal behaalden in Meierijstad 31 kinder- en peuteropvanglocaties het Groen Licht! label.

Groen Licht Label

Het Groen Licht! label staat voor de inzet en aandacht voor verkeersveiligheid en verkeerseducatie van jonge kinderen (0-4 jaar) en bewustwording bij de ouders. Dit project is in samenwerking met onderwijspartner Edux opgezet. Om kans te maken op het verkeerslabel Groen Licht! moet het kinderdagverblijf of de peuterspeelzaal aan vier criteria voldoen: verkeersbeleid, binnen en buiten zorgen voor verkeerseducatie, zorgen voor een verkeersveilige omgeving en communicatie met ouders.

Wethouder Jan van Burgsteden: “We willen onze inwoners van jongs af aan voorbereiden op veilig deelnemen aan verkeer. En dat is belangrijk, want de laatste cijfers laten helaas zien dat in Brabant de hoogste aantallen verkeersslachtoffers zijn. Op peuterspeelzalen en kinderdagverblijven is bewustwording en voorbeeldgedrag van ouders een belangrijk aspect in de verkeersopvoeding. Dit is soms best lastig en daarom zijn we dan ook super trots dat weer 8 nieuwe locaties aan de gestelde criteria voldoen en het Groen Licht! label mogen ontvangen.”

Verkeerseducatie 0-18 jaar

Het Groen Licht! Label is het certificaat dat hoort bij de afronding van het traject JONGleren voor 0-4 jarigen. Via het Brabants Veiligheidslabel bereikt Meierijstad de jeugd van 4-12 jaar. En Totally Traffic is het programma waar alle middelbare scholen in de gemeente aan mee doen. Van Burgsteden: “Met deze verschillende trajecten hebben we n mooi totaal pakket verkeerseducatie in Meierijstad voor onze inwoners tot 18 jaar. We hopen dat die continue aandacht resulteert in minder ongevallen én minder slachtoffers.”

In Meierijstad ontvingen de volgende locaties het verkeerslabel: De Empel. Antonius en Maria in Erp; De Vijfmaster, ’t Ven, Maria ter Heide en Bernadette Start in Veghel en Nicolaas Start in Boerdonk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio