Ruim 2000 deelnemers doen dit jaar weer mee aan de World Cleanup Day in Roosendaal, waaronder scholieren, schooncoaches, scoutings, vrijwilligersorganisaties en andere inwoners. Op vrijdag 15 september wordt er een start gemaakt door honderden scholieren en op zaterdag 16 september nemen vrijwilligers en verschillende organisaties het over. Ook vinden er dit jaar gratis workshops plaats over Plastic Soup, de Grondstoffenkringloop en het project ECO-Troopers voor het Voortgezet Onderwijs krijgt een vervolg.
De aftrap van de World Cleanup Day vindt op vrijdag 15 september om 8.30 uur plaats op basisschool De Klimroos, Platinadijk 25 in Roosendaal. Klaar Koenraad overhandigt hierbij de gratis afvalcontainers voor PBD en GFT-afval. Hierna gaan de leerlingen en leerkrachten van OBS De Klimroos naast het papier scheiden aan de slag met het scheiden van plastic, blik, kartonnen drinkpakjes en groente-, fruit- en tuinafval in hun nieuwe schoolgebouw.
2000 vrijwilligers
Tijdens World Cleanup Day maken op vrijdag 18 scholen hun schoolomgeving schoon. Op zaterdag gaan Scouting Baden-Powell, Scouting St. Jan, Luchtscouts Seppe, buurtpreventieteam Parklaan, buurtpreventie Sterrebos 2, vrijwilligers van Bezem door de Pin, vrijwilligers van Driehoek de Stationsbuurt, vrijwilligers uit Wouw en andere bewoners hun omgeving of wijk opruimen. Alle deelnemende organisaties zijn supporter van “Nederland Schoon” en gaan ‘aan de bak’ voor een schone omgeving. Gemeente Roosendaal stelt het benodigde materiaal beschikbaar. Saver haalt het ingezamelde zwerfvuil op.
Speciale acties op World Cleanup Day Roosendaal
Op donderdag 14 en 15 september gaan de basisscholen De Singel en Jeroen Bosch het water op om de Vliet schoon te maken onder leiding van Bobla SUP, daarnaast volgen ze twee workshops die gegeven worden door MEC Roosendaal en Van Pet naar Pret.
Aanpakken van de snoeproute
Op 15 september slaan werkgroep Schoon Langdonk, het Da Vinci College, het Norbertuslyceum, Jumbo Lindenburg en BOA’s van gemeente Roosendaal de handen ineen. Brugklassers en studenten van het derde leerjaar gaan de snoeproute aanpakken, waarbij de werkgroep Schoon Langdonk en de BOA’s van de gemeente zich aan hen voorstellen en hen voorzien van informatie. Hiermee willen de scholen een stukje bewustzijn en eigen verantwoordelijkheid bij de studenten onder de aandacht brengen voor hun schoolomgeving.