Het kunstwerk op het Guus Dijkhuizenplantsoen in Velp is weer in ere hersteld. Verschillende onderdelen van het kunstobject waren beschadigd of beklad.
Het schaakbord bestond uit kleine tegels van 10 bij 10 cm. Deze waren bijna allemaal gebroken. Ook op ander kunstobject waren tegels beschadigd. In de afgelopen weken is het schaakbord weer hersteld en voorzien van nieuwe tegels van 30 bij 30 cm. Ook zijn de kunstobjecten voorzien van een betonlook om de aangebrachte graffiti te laten verdwijnen.
Guus Dijkhuizen
Het plantsoen is in 2017 vernoemd naar de in 2013 overleden Velpse kunstenaar Guus Dijkhuizen. De laatste tien jaar van zijn leven woonde en werkte Dijkhuizen aan het Oranjeplein in Velp, waar hij een galerie voor hedendaagse kunst had. Toen er rond het Oranjeplein een nieuw woonwijkje werd gebouwd, zette Dijkhuizen zich in om het plantsoen te behouden als ontmoetingsplek voor jong en oud uit de buurt. Met succes: de geplande flats kwamen er niet, maar de ontmoetingsplek wel.
Hollandse huiskamer
Dijkhuizen pleitte ervoor het plantsoen in te richten als een gezellige Hollandse huiskamer. De Velpse kunstenaar Gerrit van Middelkoop ging met dit idee aan de slag en maakte een ontwerp met een aantal herkenbare huiskamerelementen: twee deuren met welkomstmatten, een gezelschapsspel met een lamp erboven, een vloerkleed, een vensterbank met kat en huisdieren in en om het huis.
Op 11 januari 2017, de dag waarop Guus Dijkhuizen tachtig jaar zou zijn geworden, opende oud-burgemeester Petra van Wingerden samen met een aantal buurtkinderen het Guus Dijkhuizenplantsoen door het straatnaambordje te onthullen.