Voor kinderen zijn digitale media de allergewoonste zaak van de wereld. Hoe kan je als ouder, verzorger of leerkracht een kind begeleiden in onze online samenleving? Tijdens Waalre in gesprek op woensdagavond 8 november krijg je in de Bibliotheek Waalre informatie en tips.
Opgroeien met digitale media
Kinderen brengen steeds meer tijd online door. En de mogelijkheden nemen in rap tempo toe. Maar hierdoor de risico’s ook. Als ouder, verzorger en leerkracht is het belangrijk om een kind in onze online samenleving te begeleiden. Dit kan best lastig zijn als je als volwassene zelf niet bent opgegroeid met al deze media(wijsheid) en misschien ook onbekend bent met alle mogelijkheden en valkuilen. Herkenbaar? Kom dan langst bij deze thema-avond van mediacoach Martijn Koonings van de Bibliotheek Eindhoven.
De digitale belevingswereld van kinderen
De thema-avond gaat over mediawijsheid waarbij Koonings jullie meeneemt in de digitale belevingswereld van kinderen. Waar zijn ze online mee actief? Wat vinden ze leuk en waarom? Hoe kan je als ouder zorgen voor de juiste begeleiding bij het gebruik van media en gamen? Waar kun je als leerkracht op letten? Op welke online plekken komen kinderen graag en waarom? Moet je je kind nu wel of juist niet controleren? Welke grenzen stel je?
Kinderen weten vaak erg goed hoe de diverse platformen werken, maar zijn zich helaas niet altijd bewust van de bijbehorende risico’s. En daar hebben ze jou als ouder/verzorger en leerkracht bij nodig. Uiteraard ga je met praktische tips naar huis.
Waalre in gesprek
‘Waalre in gesprek’ is een samenwerking tussen Centrum voor Maatschappelijke Deelname (CMD) gemeente Waalre en de Bibliotheek Waalre. De avonden sluiten aan op actuele onderwerpen die in de gemeente Waalre spelen op sociaal-maatschappelijk vlak. Deze ontmoetingen leiden tot meer kennis over een bepaald onderwerp.