19.7 C
De Bilt

Herfstbladeren ruimen in Hengelo start op 13 november

Het is herfst, de tijd van prachtige kleuren in de natuur en vallende herfstbladeren. De gevallen bladeren kunnen zorgen voor gevaarlijke situaties bijvoorbeeld op straten en fietspaden. Daarom starten Gildebor en groenaannemers vanaf maandag 13 november met het verwijderen van bladeren in de openbare ruimte van Hengelo.

Herfstbladeren ruimen vanwege verkeersveiligheid

Bij het opruimen van de herfstbladeren ligt de prioriteit bij de verkeersveiligheid. Als eerste maken de medewerkers daarom de hoofdwegen en hoofdfietspaden bladvrij. Gildebor of een van de groenaannemers komt in de komende maanden in elke wijk twee keer langs. De planning is erg afhankelijk van de weersomstandigheden en de boomsoort. We vragen uw begrip voor eventuele geluids- en/of verkeershinder tijdens de werkzaamheden.

Eigen buurt bladvrij maken

U kunt meehelpen om uw buurt bladvrij te maken:

  • Door bladeren op een hoop in een grasstrook bij elkaar te vegen. Doe dat niet te dicht op bomen of struiken. Dan kunnen medewerkers het blad tijdens de ronde eenvoudig meenemen op hun route
  • U kunt het blad tot en met 15 december kwijt op gemeentelijke gazons
  • Houd er rekening mee dat de machines alleen bladeren kunnen verwerken. Als er toch takken, bomen of struiken tussen zitten, kunnen de machines het blad niet verwijderen. Stapels waar meer in zit dan alleen blad, blijven dan ook liggen

Eigen tuin

Veel blad in de eigen tuin hoeft niet per se voor overlast te zorgen. Gevallen blad is namelijk ook erg nuttig. De herfstbladeren vormen bijvoorbeeld een schuilplek voor egels. Verder kunnen veel nuttige diertjes zoals wormen, spinnen en insecten hier beschut leven en voedsel vinden. Daarnaast zorgt het blad op een natuurlijke manier voor bemesting en verbetering van de structuur van de grond. Daardoor groeien de planten volgend jaar beter en bloeien ze mooier. Bladeren laten liggen is dus goed voor de tuinplanten, veel kleine diertjes én vogels!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio