12.8 C
De Bilt

Flitspaal geplaatst op de Vreeswijkstraat in Den Haag

Op de Vreeswijkstraat in Den Haag wordt op 17 januari 2024 een flitspaal geplaatst. Het gaat hier om een flexflitser. Deze wisselt over verschillende locaties en komt dan na enkele maanden weer terug. Het Openbaar Ministerie besloot om hier een flitspaal op verzoek van de gemeente en de politie te plaatsen. Hier wordt vaak te hard gereden en vinden regelmatig ongevallen plaats. Het gaat hier om een drukke oversteek van voetgangers en fietsers. 

Het is bewezen dat een flitspaal een positief effect heeft op het rijgedrag en bijdraagt aan de verkeersveiligheid. De gemeente, de politie en het OM verwachten dat bestuurders hun rijgedrag hierdoor aanpassen en dat de verkeersveiligheid op de Vreeswijkstraat verbetert.

Veiligere verkeersomgeving door flitspaal

Met het plaatsen van de flitspaal op de Vreeswijkstraat zetten we een belangrijke stap naar een veiliger verkeersomgeving. Door gerichte handhaving bevorderen we de veiligheid op deze drukke oversteek, waar voetgangers en fietsers vaak deelnemen aan het verkeer. Samen met de politie en het OM zorgen we voor een positieve verandering in rijgedrag, waardoor de Vreeswijkstraat veiliger wordt voor iedereen“, aldus wethouder Arjen Kapteijns (Mobiliteit).

Vanaf17 januari gaat de flitspaal aan de Vreeswijkstraat handhaven. Wie hier met een voertuig te hard rijdt, krijgt binnenkort een boete. De flitspaal komt ter hoogte van de Renswoudelaan en handhaaft op de maximumsnelheid van 50 kilometer per uur. Flitspalen staan 24 uur per dag aan en overtredingen worden direct doorgestuurd naar het Centraal Justitieel Incassobureau (CJB). 

Uitvoeringsplan verkeersveiligheid

Om structureel en gestructureerd de verkeersveiligheid te verbeteren heeft de gemeente Den Haag het Uitvoeringsprogramma Verkeersveiligheid 2023-2026 gemaakt. Het programma is opgesteld aan de hand van meerdere thema’s. Voorbeelden van deze thema’s zijn veilige infrastructuur voor fietsers en voetgangers, veilige snelheden, verkeersveilig gedrag aanleren en ongewenst en asociaal verkeersgedrag afleren. In totaal wordt ruim 25 miljoen euro uitgetrokken voor het programma.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio