4.7 C
De Bilt

Integrale controle bedrijventerrein Blaricummermeent

Gemeente Blaricum, de politie, Voedsel- en Warenautoriteit, de Omgevingsdienst en de Belastingdienst voerden woensdag 6 maart een controle uit op het bedrijventerrein in de Blaricummermeent. Tijdens deze controle werden bij 14 bedrijven verschillende aspecten bekeken zoals de naleving van wet- en regelgeving op basis van het bestemmingsplan en eventuele andere wettelijke overtredingen.

De gemeente Blaricum hecht zeer aan veilig en eerlijk ondernemerschap. Dat betekent dat regels worden nageleefd, er een gelijk speelveld is voor bedrijven en dat criminaliteit geen ruimte krijgt. Samen met toezichthouders van andere overheidsdiensten zien we daarop toe. Dat doen we met integrale controles.

Bevindingen controle

De controle is uitgevoerd door het Bestuurlijk Interventie Team (BIT), waarin de zes regiogemeenten hun krachten bundelen om lokaal effectiever te kunnen handhaven. Hierbij waren de gemeentelijke handhavers, de politie, Voedsel- en Warenautoriteit, de Omgevingsdienst en de Belastingdienst aanwezig.

Tijdens de controle zijn er overtredingen geconstateerd die te maken hebben met strijdigheid op het gebied van wetgeving op sociaal gebied, op milieuwetgeving en op het geldende bestemmingsplan. De betrokken partners stellen een aanpak op om deze overtredingen te verhelpen.

Burgemeester Barbara de Reijke: “Onze activiteiten op het gebied van veiligheid zijn er op gericht om in Blaricum criminelen geen kans te geven. Drugslabs, witwassen of fraude met gemeenschapsgeld willen we tegengaan. Dat kunnen we als gemeente niet alleen en daarom voeren we controles uit waarin onze handhavers nauw samenwerken met bijvoorbeeld de politie, Belastingdienst en arbeidsinspectie. Door goed samen te werken in deze controles willen we ondermijnende activiteiten opsporen. Zo dragen we bij aan een veilige samenleving en een gezond ondernemingsklimaat.”

We spreken over ondermijning als faciliteiten in de bovenwereld gebruikt worden om activiteiten in de onderwereld mogelijk te maken. Door als één overheid samen te werken,  kunnen we met zowel strafrecht, bestuurlijke maatregelen, toezicht, preventie en andere maatregelen effectief optreden tegen misstanden.

Ondermijning stoppen

Ondermijning tegengaan kan de overheid niet alleen. We horen het graag als u opmerkelijke zaken ziet of hoort. Meld bijzonderheden via 0900-8844 (geen spoed, wel politie) of via Meld Misdaad Anoniem op 0800- 7000. Kijk ook op www.stopondermijningsamen.nl voor meer informatie en verhalen over ondermijning.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio