17.6 C
De Bilt

10-jarig bestaan buurtpreventie Dinteloord feestelijk gevierd

Afgelopen vrijdag 24 mei werd het 10-jarig jubileum van de buurtpreventie in Dinteloord gevierd met een speciale bijeenkomst in Restaurant Dintelmond. De avond begon met een toespraak van burgemeester Ruud van den Belt, gevolgd door de overhandiging van bloemen aan de grondlegsters van de buurtpreventie.

Eerste buurtpreventieteam

Het eerste buurtpreventieteam in Dinteloord, opgericht door Annette Traets en Wilma van Treijen, was een reactie op een aantal inbraken in de omgeving. Hun inspanningen hebben vervolgens geleid tot een goed functionerend netwerk en een aanzienlijk verbeterde veiligheid. Preventie is hierbij het sleutelwoord.

Burgemeester Ruud van den Belt is daarom ook blij met alle vrijwilligers: ‘’Tien jaar geleden zag de wereld er anders uit. Van corona hadden we nog nooit gehoord en het leven leek zekerder. Desondanks is onze gemeente gezegend met een groot aantal vrijwilligers die zich inzetten voor de gemeenschap. Deze maatschappelijke betrokkenheid is onmisbaar, en onze buurtpreventieteams vormen hier een essentieel onderdeel van.’’

Waardevolle samenwerking

De samenwerking tussen vrijwilligers, het team Veiligheid van de gemeente, en de politie is een gouden combinatie gebleken. ‘’Deze gehele aanpak van veiligheid is iets waar we trots op mogen zijn en waarvan we de verbondenheid moeten koesteren. Als burgemeester ben ik verantwoordelijk voor de openbare orde en veiligheid voor alle bijna 25.000 inwoners. De steun en medewerking van de buurtpreventieteams geven mij veel vertrouwen in het uitoefenen van mijn taken. Daarom wil ik iedereen die zich de afgelopen jaren heeft ingezet hartelijk danken’’, sloot burgemeester Ruud van den Belt af.

De aanwezige leden kregen als blijk van waardering een lekker hapje en drankje aangeboden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio