11.1 C
De Bilt

Leeuwarden heeft nieuwe kinderburgemeester gekozen

Maandag 17 juni 2024 zijn de nieuwe kinderburgemeester en loco-kinderburgemeester van de gemeente Leeuwarden gekozen. De 10-jarige Lisa van der Veen, leerling van IKC Franciscus in Leeuwarden, is het komende schooljaar kinderburgemeester. De eveneens 10-jarige Sybrich Soepboer, leerling van OBS De Finne in Warten, is als loco-kinderburgemeester gekozen.

De verkiezing van een kinderburgemeester was dit jaar al voor de 17e keer. Alle kinderen uit de gemeente die in groep 6 of 7 van het basisonderwijs zitten maken kans onze (loco-)kinderburgemeester te worden.

Lisa (met ambtsketen), burgemeester Buma, Sybrich
Lisa (met ambtsketen), burgemeester Buma, Sybrich – Foto: gemeente Leeuwarden

De verkiezingsdag in Leeuwarden

Op maandag 17 juni waren er vijf kinderen uitgenodigd om zich voor te stellen, een idee te presenteren en met elkaar ‘in debat’ te gaan in de raadzaal van het stadhuis. Voorafgaand kregen de kinderen een workshop debatteren en presenteren. Ook aten ze lunch met burgemeester Sybrand Buma.

Burgemeester Buma is verheugd om het komend jaar met Lisa en Sybrich ‘op en út’ te gaan. “Ik wens Lisa en Sybrich veel succes en vooral heel veel plezier!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio