11.1 C
De Bilt

Voorbereidingen 80 jaar vrijheid in Nijkerk in volle gang

Op donderdagavond 20 juni 2024 vond in het gemeentehuis van Nijkerk een ‘Verbindingsavond’ plaats in het kader van 80 jaar vrijheid in 2025. De circa 50 aanwezigen gingen met elkaar in gesprek over hoe ze de handen ineen kunnen slaan om er in 2025 een onvergetelijke viering van te maken in Nijkerk, Hoevelaken en Nijkerkerveen.

In een eerdere bijeenkomst werden al veel ideeën verzameld, zoals bevrijdingsfeesten, proeverijen, een herdenkingsconcert, muziek en dans uit de jaren 40-45, een bevrijdingsmarkt, lezingen en theatervoorstellingen. Nu bespraken de aanwezigen waar men samen kan optrekken en elkaar kan helpen. En ook: Wat is haalbaar en wat niet?

80 jaar vrijheid

“We willen 80 jaar vrijheid samen vieren en dat kan alleen als we de krachten bundelen”, aldus Stefan Staartjes, Beleidsadviseur cultuur van de Gemeente Nijkerk. “Tijdens de Verbindingsavond hebben we gezien dat er veel bereidheid is om samen te werken. Samen willen we een mooi feest maken voor onze inwoners”.

De komende tijd zal de organisatie van de 80 jaar vrijheidsviering in de dorpskernen van Nijkerk verder vorm krijgen. Organiseert u ook iets om de bevrijding te vieren en heeft u dit nog niet eerder gemeld? Stuur dan uw plan per e-mail naar de cultuurverbinder Margreet Koele:  margreet@nijkerkcultuurencreatief.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio