7.1 C
De Bilt

Bouwbord onthuld voor de aanpak en herinrichting van Stroet

Op woensdag 3 juli om 10.30 uur onthulde wethouder Hans Heddes samen met een paar klankbordgroepleden het bouwbord. Het bouwbord staat symbool voor start van de werkzaamheden aan de Stroet in Sint Maarten. Daar staat heel wat te gebeuren, namelijk de herinrichting van de Stroet. De onthulling vond plaats bij het pleintje.

Herinrichting Stroet

In opdracht van gemeente Schagen voert KWS werkzaamheden uit met als doel de weg veiliger te maken voor alle gebruikers. de herinrichting van de weg betekent dat de hele rijbaan, de beplantingsvakken, greppels en het voetpad worden vervangen of aangepast. Het werk bestaat daarnaast uit het vervangen van het rioolstelsel het verbeteren van de afwatering en het aanbrengen van plateaus, versmalling verbreden voetpad aan het nieuwe asfalt en bestrating om de weggebruiker langzamer te laten rijden.

Werkzaamheden in fases

De werkzaamheden worden in tien fases aaneengesloten uitgevoerd. Voorafgaand aan de start van iedere fase worden de direct aanwonenden van de betreffende fase nog aanvullend geïnformeerd.

Ook geeft de gemeente Schagen tijdens het werk een omleidingsroute voor het doorgaande verkeer aan, de weg is namelijk gedurende het werk afgesloten voor het doorgaand verkeer. Dit vanwege de rioolwerkzaamheden en de aanleg van de verharding. De werkzaamheden zullen aan het eind van 2025 worden afgerond.

Meer informatie over het project

Meer informatie over het project staat op de website van de gemeente Schagen: www.schagen.nl/Stroet en in DeBouwApp. Met de Bouwapp houdt aannemer KWS u op de hoogte van de werkzaamheden. Via deze app kunt u ook vragen stellen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio