15.5 C
De Bilt

Beweeg mee met- of tegen dementie: gezond voor lijf en brein

Onderzoek laat zien dat mensen die tijdens hun leven veel bewegen, later een kleinere kans hebben om dementie te krijgen. Niet vreemd want bewegen en sporten is goed voor uw lijf en voor uw hersenen. Het helpt ook tegen stress en is goed voor de algemene gezondheid.

Wetenschappers en onderzoekers denken dat door meer lichaamsbeweging de hersenen beter werken en er nieuwe verbindingen worden aangemaakt . Met bewegen kun je dementie niet stoppen, maar het lijkt het ziekteproces wel te kunnen vertragen.  Dus beweeg mee met- of tegen dementie.

Beweeggroep Geheugensteunpunt met en tegen dementie

Na de zomer gaat er zowel in Brummen als in Eerbeek een pilotversie van de Beweeggroep van start, speciaal ontwikkeld – en bestemd voor inwoners die last hebben van toenemende vergeetachtigheid of beginnende dementie. Het geheugensteunpunt werkt hierin samen met Fysio Brummen en hart Voor Fysio Eerbeek.  Om de week zal er op de woensdagochtend (Eerbeek) of woensdagmiddag (Brummen) een beweegsessie zijn. De sessie wordt begeleid door de fysiotherapeut , duurt 45 minuten en vindt plaats in de oefenzaal van de betreffende fysio praktijk. De kosten bedragen €2,50 per keer.

Brein Beweeggroepen

Ook starten na de zomer de Brein Beweeggroepen weer. Deze groep is van grote waarde voor inwoners die behoefte hebben aan het delen van ervaringen en gevoelens met lotgenoten. Een groep gelijkgestemden, waarin iedereen op zijn eigen manier last heeft van de toenemende vergeetachtigheid of een diagnose dementie gekregen heeft en daarin zijn of haar weg zoekt.

Deze groep gaat eerst met elkaar in gesprek onder begeleiding van een gespreksleider vanuit het geheugensteunpunt en gaat vervolgens nog een half uur samen bewegen onder begeleiding van de fysiotherapeut. Een unieke combinatie die we op de woensdagochtend in zowel Eerbeek als Brummen aanbieden. De eigen bijdrage is €2,50- per bijeenkomst.

Voor meer informatie of aanmelding kunt u contact opnemen met Wendie Derks, coördinator van het geheugensteunpunt Brummen: brummen@hetgeheuegensteunpunt.nl of 06- 28457299

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio