15.5 C
De Bilt

Forse verhoging van de dorpsbudgetten in Dantumadiel

De dorpen in Dantumadiel kunnen rekenen op meer subsidie. De dorpsbudgetten zijn verhoogd van € 16.000,- naar € 30.000,- per jaar. De nieuwe subsidieregeling Dorpsbudgetten is bedoeld om de leefomgeving prettiger en/of mooier te maken. De regeling is samen met dorpsbelangen opgesteld.

Ondersteuning van de dorpen

Dorpsbelangen spelen een belangrijke rol bij het vergroten van de leefbaarheid in dorpen. Om ze te ondersteunen krijgen de dorpen:

  • Een eigen dorpsbudget. De dorpen boven de 900 inwoners ontvangen € 1,25 per inwoner. De dorpen tot 900 inwoners krijgen een budget van € 1.100,-
  • Elk dorp krijgt uit deze regeling € 500,- subsidie per jaar wat besteed kan worden aan zaken die het functioneren van dorpsbelangen ten goede komen. Bijvoorbeeld vergaderkosten, kosten dorpskrant en website.

Heb jij een idee waarmee je jouw leefomgeving prettiger en/of mooier maakt? En wil je dit samen met andere inwoners uitwerken? Vraag dan bij jouw dorpsbelang of ze dit ook (financieel) willen ondersteunen.

De subsidieregeling Dorpsbudgetten vervangt de regeling ‘It is oan jo’

Er was behoefte aan een nieuwe dorpenregeling. Dat werd ook breed gedragen door de gemeenteraad. Zij stemden vorig jaar in met de budgetverhoging. Over 3 jaar evalueert de gemeente Dantumadiel samen met de dorpsbelangen de subsidieregeling.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio