16 C
De Bilt

Gemeente Baarn vraagt mening inwoners over bomen en groen

De gemeente Baarn is blij met haar bomen. Om ervoor te zorgen dat Baarn groen is en blijft, werkt de gemeente aan een nieuw bomenbeleid: een plan over hoe we de komende jaren met de bomen en het groen in de openbare ruimte omgaan. Voor het maken van het nieuwe beleid krijgt de gemeente graag hulp van alle inwoners.

Meedoen in Baarn

Van 29 juli tot en met 8 september kunnen inwoners via de website meedoen.baarn.nl aangeven hoe zij denken over de huidige staat van het groen en hoe zij het groen in de toekomst graag zouden zien. De gemeente gaat de meningen van inwoners gebruiken om plannen te maken voor de toekomst. In deze plannen wordt onder andere rekening gehouden met het veranderende klimaat en biodiversiteit, maar ook met historische en beeldbepalende bomen in de gemeente.

Na de zomer volgt ook nog een inloopavond waarop inwoners hun mening kunnen geven. Hierover volgen later meer details op de communicatiekanalen van de gemeente (website, social media en gemeentenieuws in de krant.

1 REACTIE

  1. Ben groot liefhebber van bomen en buitengewoon gesteld op al het mooie groen in onze gemeente.
    Zou de bomen, indien zij geen gebreken/grote overlast/gevaar veroorzaken/sterk misvormd zijn/plaats ontgroeid, zoveel mogelijk willen behouden.
    Wel ben ik van mening dat de gemeente, maar ook veel particulieren, overhangend groen moeten verwijderen. Vooral boven stoepen. Door hele gemeente zichtbaar. Worstel stelsels die tegels op stoepen opdrukken en voor ouderen letterlijk struikelblok kunnen zijn goed in de gaten houden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio