22.1 C
De Bilt
donderdag, 19 september 2024

Jitse Slump wint derde editie Heritage Open damtoernooi in IJsselstein

IJsselstein – De 25-jarige TeamNL’er Jitse Slump, afgelopen wereldkampioenschap nog vijfde, heeft de derde editie van het Heritage Open damtoernooi gewonnen. Het toernooi werd zondag 28 juli georganiseerd door damvereniging Zenderstad in samenwerking met sponsor Heritage Auctions Europe in IJsselstein.

Jitse Slump in finale tegen Fransman Thomy Lucien Mbongo

Met ruim 90 deelnemers uit binnen- en buitenland was het evenement een groot succes. De finalepartij tussen Jitse Slump en de Fransman Thomy Lucien Mbongo eindigde in een gelijkspel. Dit was voldoende voor de winst voor Slump, omdat hij na een ‘veiling’ met veel minder bedenktijd was gestart. Dit innovatieve element, geïnspireerd door de sponsor en naamgever Heritage Auctions Europe, voegde een extra laag van strategie en spanning toe aan de play-offs.

Finale tussen Jitse Slump en de Fransman Thomy Lucien Mbongo
Finale – Foto: Heritage Auctions Europe

Naast toppers ook veel enthousiaste amateurs

Titelverdediger en vijfvoudig oud-wereldkampioen Alexander Shvartsman eindigde als derde, terwijl Rick Hakvoort, de verrassende winnaar van de voorrondes, de vierde plaats bemachtigde. Naast de deelnemende toppers, waaronder maar liefst acht internationale grootmeesters, deden ook veel enthousiaste amateurdammers mee aan dit gezellige toernooi.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio