22.1 C
De Bilt
donderdag, 19 september 2024

Wagenpark Groenbedrijf Den Haag wordt schoner 

De medewerkers van het Groenbedrijf van de gemeente Den Haag rijden binnenkort in schonere voertuigen door de stad. De gemeente investeert fors in 15 nieuwe elektrische bedrijfsvoertuigen. Met de aanschaf van nieuwe schone bedrijfswagens worden vervuilende dieselvoertuigen vervangen. 

Wethouder Robert Barker (Buitenruimte, Dierenwelzijn en Milieu): ‘De medewerkers van het Groenbedrijf Den Haag zetten zich iedere dag in voor het openbare groen in onze stad. Belangrijk werk waarvoor nu nog gebruik wordt gemaakt van dieselvoertuigen. We gaan deze voertuigen binnenkort vervangen door schonere alternatieven.’ 

Groenbedrijf steeds schoner

De gemeente wil haar wagenpark stap voor stap verduurzamen. Vervuilende voertuigen worden vervangen door schonere alternatieven. De nieuwe elektrische voertuigen voor het Groenbedrijf worden aangeschaft via een Europese aanbesteding. 

‘Het is belangrijk dat we als gemeente laten zien dat het goed mogelijk is om over te stappen op elektrische voertuigen. Zeker nu we bij de invoering van de zero-emissiezone in het Haagse stadscentrum van ondernemers vragen om hetzelfde te doen. Zo dragen we allemaal een steentje bij aan schonere lucht in Den Haag. Dat is goed voor mens, dier en de natuur’, aldus wethouder Barker. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio