22.2 C
De Bilt
donderdag, 19 september 2024

Tijdelijk 3 snelheidsdrempels in Schore

Waterschap Scheldestromen plaatst tijdelijk drie snelheidsdrempels op de Nieuwe Schoorseweg in Schore. Het aanbrengen van de drempels en de bijbehorende bebording vindt plaats voor de start van het schooljaar, half augustus 2024. De drempels zijn nodig om ervoor te zorgen dat het veilig blijft voor langzaam rijdend verkeer zoals fietsers tijdens de werkzaamheden rond de dijkversterking.

Nieuwe Schoorseweg

Vanwege de langdurige afsluiting van de Schoorse Zeedijk voor de dijkversterkingswerkzaamheden, is er nu meer fietsverkeer op de omleidingsroute Nieuwe Schoorseweg. Voor de Nieuwe Schoorseweg is een snelheidsbeperking ingesteld van 30km/u. Metingen hebben uitgewezen dat automobilisten de snelheid te vaak overschrijden. 

Snelheidsremmende maatregelen: drie drempels

Voor het waterschap staat veiligheid op nummer één en daarom heeft Scheldestromen besloten dat verdere stappen noodzakelijk zijn om de snelheid te verlagen. Dit gebeurt door het aanleggen van drie snelheidsdrempels.

Hierbij gaat het om tijdelijk, opschroefbare drempels die relatief makkelijk te plaatsen en te verwijderen zijn. Aan de bermkanten wordt ruimte gehouden voor fietsers. De snelheidsdrempels blijven liggen gedurende de werkzaamheden rond de dijkversterking.

Over dijkversterking Hansweert

Waterschap Scheldestromen werkt aan de dijkversterking Hansweert, de grootste dijkversterking in de Zuidwestelijke Delta. De dijk voldoet niet aan de nieuwste waterveiligheidsnorm die het Rijk op 1 januari 2017 in de wet heeft vastgelegd. Dit betekent niet dat de dijk acuut onveilig is, maar om in de toekomst de veiligheid tegen overstromingen te kunnen garanderen, moet het dijkvak worden versterkt. De te versterken dijk heeft een lengte van 5,2 kilometer. Het traject loopt vanaf het sluizencomplex Hansweert tot en met de Kapellebank.

Dijkversterking Hansweert is een groot en omvangrijk Hoogwaterbeschermingsprogramma-project en de eerste versterking in Zeeland volgens de nieuwste waterveiligheidsnormen. Zeker door de uitdagende ligging van de dijk dicht bij de kern van Hansweert staat het project extra in de schijnwerpers. Verder is het project bijzonder vanwege het streven om duurzaam en circulair aan de dijk te werken en omdat er veel aandacht is voor de impact van het project op het landschap en natuur en hoe hierbij win-win-oplossingen gecreëerd kunnen worden. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio