22.1 C
De Bilt
donderdag, 19 september 2024

Wordt OV-ambassadeur en help een ander op weg!

‘Doe mee met het OV’ zoekt inwoners uit de regio Lekstroom (Nieuwegein en omgeving) die zich als vrijwillig OV-ambassadeur willen in zetten. Heeft u affiniteit met het openbaar vervoer, zet u zich graag in voor andere mensen en kunt u op een goede manier uitleg geven over het reizen met het openbaar vervoer? Lees dan verder.

Wat doen OV-ambassadeurs?

OV-ambassadeurs geven uitleg over het openbaar vervoer aan iedereen voor wie reizen met het openbaar vervoer niet vanzelfsprekend is. Tijdens een inloopspreekuur of een informatiebijeenkomst beantwoorden de ambassadeurs specifieke vragen over bijvoorbeeld de OV-chipkaart, het plannen van een reis, het reizen met korting, de kaartautomaat en het in-en uitchecken. Op deze manier helpen zij mensen op weg in het openbaar vervoer.

“Een stukje bevestiging, dat had ik net even nodig! De informatie die ik had opgezocht samen met de alleraardigste OV-ambassadeur doorgelopen”, zegt Marjan van 68 jaar.

Proefreisjes

Naast informatieve activiteiten organiseren de ambassadeurs ook proefreisjes. Zo kunnen mensen ervaren hoe het is om daadwerkelijk met het openbaar vervoer te reizen. OV-ambassadeurs nemen de reizigers aan de hand mee en laten zien waar alles te vinden is, hoe een kaartautomaat werkt en hoe zij kunnen in- en uitchecken.

U kunt zelf aangeven welke activiteiten u zou willen uitvoeren en hoeveel tijd u wilt besteden als OV-ambassadeur. Als richtlijn geldt een minimum tijdsbesteding van 3 dagdelen per maand. De ambassadeur is een vrijwilligersfunctie, uiteraard worden reis- en overige kosten vergoed.  

Mogen wij u als onze nieuwe collega begroeten?

Heeft u interesse of wilt u meer informatie? Neem dan contact op via info@doemeemethetov.nl of stel uw vraag door te bellen naar 038 – 45 40 130.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio