22.1 C
De Bilt
donderdag, 19 september 2024

Kermis Venray volop attracties, prikkelarme kermisuurtjes en vuurwerk bijna afgelopen

Venray – De jaarlijks kermis van Venray begon vrijdag 2 augustus en zal morgen, op woensdag 7 augustus alweer zijn laatste dag beleven. Met uitzondering van de openingsdag, die om 14.00 uur begon, kon iedereen dagelijks vanaf 13.00 uur terecht in de grote hoeveelheid aan attracties. Hoewel deze zomer wat kwakkelend verloopt heeft de kermis in Venray het getroffen met het weer, wat het geheel extra vrolijk maakt.

Prikkelarme uurtjes op kermis Venray

Vanmiddag was de kermis van 13.00 tot 15.00 uur helemaal prikkelarm gemaakt. Geen harde geluiden, geen felle lichten en de snelheid van de attracties was aangepast naar een rustiger tempo. Hiermee konden mensen die snel overprikkeld raken, of bijvoorbeeld te kampen hebben met epilepsie, ook eens even genieten van al die spectaculaire dingen.

Het houden van prikkelarme uurtjes wordt op steeds meer kermissen in Nederland gedaan, tot grote vreugde van een groep mensen die deze evenementen anders zouden mijden. Na 15.00 uur gingen de lichtjes weer aan en waren de muziek en de typische kermisgeluiden weer te horen.

Kermis Venray
Kermis – Foto: © Wesley Weijers – Regio Online

Meet & Greet

Clowntje Bumba liep vanmiddag ook over het kermisterrein en zorgde voor vrolijke kindersnoetjes. Tussen 15.00 en 15.45 uur was er op het Gouden Leeuwplein zelfs een heuse Meet & Greet met de olijke kindervriend.

Vuurwerkshow

Vandaag, op de een-na-laatste dag van de Venrayse kermis, wordt de traditionele vuurwerkshow gegeven die om 22.30 uur vanuit de gemeentetuin te bekijken is. De kermis zelf gaat nog tot 01.00 uur door vannacht.

thumbnail?id=1W9GyQImQ9Q 6IzMcXa plxZ HkpKrwEv&sz=w1024
Foto: © Wesley Weijers – Regio Online

Laatste dag

Ook voor de grootste kermis van Noord-Limburg is er een slotdag, waarop iedereen nog eenmaal kan genieten van al het fraais en lekkers dat bij een echte kermis hoort. Morgen, op woensdag 7 augustus zal het vertier weer om 13.00 uur beginnen. ‘s Avonds wordt echter om 23.00 uur het laatste rondje gedraaid en gaan de lampjes en muziek voor dit jaar uit.

Kermis Venray
Kermis – Foto: © Wesley Weijers – Regio Online

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio