22.2 C
De Bilt
donderdag, 19 september 2024

3 dagen Olympische spelen op groot scherm

Samen de Olympische finales van Femke Bol kijken met Amersfoorters op het grote scherm: in Amersfoort is het de komende week mogelijk. De gemeente heeft een vergunning toegekend voor een groot scherm op het Lieve Vrouwekerkhof. Enkele ondernemers op het plein hebben dit samen georganiseerd. Van 8 tot en met 10 augustus kunnen mensen op het plein terecht tussen 12.00 en 23.00 uur om samen naar alle wedstrijden op groot scherm te kijken. Dus ook de finales met Femke Bol.

Ook bij atletiekvereniging Altis kunnen Amersfoorters samen kijken, daar is een heel dagprogramma met veel verschillende sporters en onderdelen op 10 augustus. Altis is de de club waar Femke Bol haar carrière startte. In de ‘Olympic Experience’ zit naast het samen kijken ook o.a. een pubquiz en een Live uitzending van het NPO Radio 1 programma RadiOlympia.

Trots op Amersfoortse Olympische sporters

Wethouder Ben van Koningsveld (Sport): “Amersfoort is trots op haar olympische sporters. Het fenomeen Femke Bol is het gesprek van de dag en Amersfoorters hebben afgelopen jaren al vaker bij Altis en op het Lieve Vrouwekerkhof naar haar geweldige prestaties gekeken. Als we er samen naar finales kijken heet het plein niet voor niets ‘het Femke Bolplein’. Mooie initiatieven die we als gemeente ook graag mee mogelijk maken, wie weet wat er nog meer volgt!”.

De ‘olympic experience’ van Altis

Doe gratis mee aan de Olympic Experience bij Altis · Atletiekvereniging Altis

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio