22.2 C
De Bilt
donderdag, 19 september 2024

Afsluitingen Kattendijk en Middelblok in Gouderak op 26 en 27 augustus 2024

Op maandag 26 augustus en dinsdag 27 augustus 2024 voert het Hoogheemraadschap onderhoudswerkzaamheden uit aan delen van de Kattendijk en Middelblok in Gouderak. Het werk bestaat uit frezen en asfalteren tussen de bebouwde kom van Gouderak en huisnummer 113 aan de Middelblok en op een deel van Kattendijk tussen huisnummers 87 en 93.

Nadat er op maandagochtend en -middag het oude asfalt aan de Middelblok is gefreesd vindt het overige werk plaats in de avonden tot en met vroeg in de ochtend. Tijdens de werkzaamheden is de weg dicht. Doorgaand verkeer wordt omgeleid. Dit geldt ook voor fietsers. Verkeersregelaars geven de actuele omleidingsroutes.

Gouderak is altijd vanaf één kant bereikbaar.

Plan­ning

Voor een snel overzicht is de planning verwerkt in deze tabel. Verdere toelichting volgt in de tekst eronder.

StraatWerkzaamhedenDagStart werkzaamheden
MiddelblokFrezenma 26 augustus07.00 uur
Aanbrengen van asfaltonderlaagma 26 augustus20.00 uur
Aanbrengen van asfaltdeklaagdi 27 augustus20.00 uur
KattendijkFrezen en asfalterenma 26 augustusavond/nacht
  • Op maandagochtend 26 augustus begint onze aannemer met het frezen aan de Middelblok. Tijdens de werkzaamheden wordt het verkeer omgeleid. Na het afronden van werkzaamheden wordt het freesvak onder begeleiding van verkeersregelaars tot de avond begaanbaar voor bestemmingsverkeer (bewoners, bedrijven en hun werknemers en leveranciers, hulpdiensten).
  • In de avond brengen we ter hoogte van de nieuwe huizen aan de Middelblok een asfaltonderlaag aan. Dit deel van de rijbaan was door veelvuldig gebruik van zwaar materieel bij de bouw van nieuwe huizen en ook door nutsbedrijven nogal beschadigd, daarom is hier een aanvullend werk noodzakelijk. Tijdens het asfalteren en even daarna, tot het uitharden van de asfaltlaag, wordt het verkeer weer omgeleid. Daarna is de weg onder begeleiding van verkeersregelaars open voor het bestemmingsverkeer tot de dinsdagavond. Dan brengen we de deklaag aan.
  • Na het afronden van het asfalteren aan de Middelblok op maandagavond verplaatsen we al het materieel van onze aannemer naar Kattendijk om daar vervolgens door te gaan met het frezen en asfalteren, nadat de Middelblok weer bereikbaar is voor bestemmingsverkeer. Tijdens deze werkzaamheden wordt het verkeer omgeleid. Vroeg in de dinsdagochtend kan het bestemmingsverkeer er weer overheen rijden. 
  • Op dinsdagavond brengt onze aannemer de asfaltdeklaag op de rijbaan van Middelblok. Op woensdagochtend, vanaf ongeveer 7.00 uur is de weg weer vrij voor al het verkeer.
Weg in Gouderak met scheuren
Weg in Gouderak met scheuren – Foto: Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard

Be­reik­baar­heid Mid­del­blok en Kat­ten­dijk

Bedrijven en woningen aan de Middelblok tussen de rotonde van de provinciale weg N207 en huisnummer 113 blijven tijdens de werkzaamheden gewoon bereikbaar. Hetzelfde geldt voor woningen en bedrijven vanaf de IJsseldijk-Noord tot aan huisnummer 93 aan de Kattendijk.

Het werkvak, zoals aangegeven in de planning, wordt tijdens het frezen of asfalteren altijd afgezet en het verkeer wordt omgeleid. Buiten de werkzaamheden om, maar dan wel na het voldoende uitharden van de asfaltlaag, is de rijbaan vrij voor  bestemmingsverkeer. Verkeersregelaars verstrekken altijd de meest recente informatie.

Bussen beperkt

Let op: de busdiensten zijn op maandag 26 augustus en dinsdag 27 augustus beperkt.

Weer vrij voor verkeer op 28 augustus

Op woensdagochtend 28 augustus 2024 zijn Kattendijk en Middelblok weer vrij voor al het verkeer.

Kan het niet wach­ten tot na dijk­ver­ster­king KIJK?

Het herstellen van het wegdek kan niet meer worden uitgesteld. Anders kunnen verkeersonveilige situaties ontstaan. Omdat de weg na de dijkversterking KIJK opnieuw wordt aangelegd brengen we alleen zwart asfalt met belijning aan. Hierdoor kunnen de fietsers zien wat hun plek op de weg is. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio