22.1 C
De Bilt
donderdag, 19 september 2024

Tweede kunstenaar bij kunstestafette in leegstaand pand: VOLOP Roosendaal

De gemeente Roosendaal werkt met het project VOLOP Roosendaal aan een levendig stadscentrum door kunstenaars en lokale initiatieven een podium te bieden in leegstaande winkelpanden. In de afgelopen maanden zijn er al diverse panden gevuld met leuke initiatieven, waaronder in juni Show Your Art aan het Roselaarplein 22. Op deze locatie gaat de tweede kunstenaar, Carla van der Burgt, haar werk tonen.

Show Your Art is een estafette van Roosendaalse kunstenaars. Iedereen die exposeert draagt het stokje over aan een zelfgekozen kunstenaar. De eigenaar van het pand, Nenuwe B.V., stelt het pand beschikbaar en werkt graag mee om de binnenstad te verfraaien. Deze samenwerking zorgt ervoor dat er elke twee maanden nieuwe kunst te bewonderen is.

Meerdere kunstenaars

“Met deze ludieke kunstestafette bieden we nóg meer initiatiefnemers een podium. Door te rouleren kunnen we op een laagdrempelige manier meerdere kunstenaars in één ruimte de kans bieden om hun bijzondere werken te tonen. Het is mooi om te zien dat weer een nieuw gezicht onze binnenstad gaat verrijken met haar prachtige schilderwerk”, deelt wethouder Sanneke Vermeulen, Economie.

Kunstenaar Theo de Vos had de primeur en kijkt positief terug op de afgelopen maanden. “Veel mensen hebben mijn werken kunnen zien en ik heb zoveel leuke reacties ontvangen. En op deze manier geven we samen onze stad meer kleur. Geweldig toch!”

Hij geeft nu het stokje door aan Carla van der Burgt. Carla maakt al jaren mooie aquarelschilderijen. Sinds kort schildert ze ook met olieverf en acrylverf. Waar ze voorheen veel stillevens en landschappen schilderde, is ze zich steeds meer gaan richten op portretten. Carla: “Portretten schilderen blijft me boeien. Ik vind het een mooie uitdaging om de persoon toch herkenbaar te laten zijn zonder dat het te realistisch geschilderd is.” Carla heeft ervoor gekozen in het pand al haar portretten te exposeren, waaronder ook hele persoonlijke werken van haar kinderen en schoonvader.

De werken zijn te zien tot 1 oktober. Daarna neemt een volgende Roosendaalse kunstenaar het stokje van haar over.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio