18.2 C
De Bilt
donderdag, 19 september 2024

Tot 2.000 euro subsidie voor groen dak voor Hengeloërs die hun dak vergroenen

Inwoners van Hengelo die een groen dak willen, kunnen daarvoor bij de gemeente subsidie aanvragen. Er is dit jaar nog geld beschikbaar van de zogeheten Groene Pet subsidie. Wie subsidie aanvraagt, kan rekenen op maximaal 2.000 euro. De aanvraag moet goedgekeurd zijn vóórdat het groene dak wordt aangelegd.

Een dak vol groen (bijvoorbeeld een sedumdak) op een woning, garage of kippenhok, levert een goede bijdrage aan het milieu. Groene daken kunnen veel water opslaan en verminderen wateroverlast tijdens hevige regenbuien. Daarnaast heeft een groen dak een goede isolerende werking, verlengt het de levensduur van de onderliggende dakbedekking en zorgt het voor meer groen in de stad.

Groen dak

Zo’n groen dak is makkelijk aan te leggen, staat mooi en is ook nog eens goed voor huis, milieu en portemonnee. Zowel eigenaren als huurders van een woning of een bedrijfspand in Hengelo kunnen de subsidie aanvragen.

Enkele punten uit de regeling

  • Het groen dak mag pas worden aangelegd ná toekenning van de subsidie
  • De regeling geldt niet alleen voor platte daken; ook een bepaalde helling is toegestaan
  • Een subsidie-aanvraag kan worden ingediend door zowel eigenaren, huurders als Verenigingen van Eigenaren
  • Alleen materiaalkosten komen in aanmerking voor subsidie
  • De subsidie bedraagt €20 per m2
  • Bij de aanvraag moet ook een foto van het dak in de huidige situatie en een gespecificeerde offerte van de dakdekker en/of leverancier van groendaken

Meer informatie over de regeling vindt u op www.hengelo.nl/duurzaam, onder ’In mijn huis’, alsook het aanvraagformulier Subsidie Groene Pet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio