22.1 C
De Bilt
donderdag, 19 september 2024

Watersportvereniging Wassenaar bespreekt toekomstplannen met wethouder Van Doeveren

Wethouder Laurens van Doeveren heeft onlangs een werkbezoek gebracht aan de Watersportvereniging Wassenaar, waar hij samen met beleidsmedewerker Eelke Vlieger, havencommissaris Sander Daamen en secretaris Emile Meerts in gesprek ging over de huidige stand van zaken en de toekomstplannen van de vereniging. Wethouder Laurens van Doeveren: “Dit is echt een unieke vereniging op een prachtige plek waar gelukkig veel Wassenaarders van kunnen genieten. Goed om te bespreken hoe we dat verder kunnen versterken”.

Een vereniging met twee havens

De Watersportvereniging Wassenaar beheert zowel de historische dorpshaven als de moderne haven, waar ook de kantine en het kantoor van de vereniging zijn gevestigd. Met ongeveer 300 tot 340 leden is de vereniging een belangrijk onderdeel van de lokale gemeenschap. Eén van de unieke aspecten van de vereniging is de verplichting om altijd een ligplaats beschikbaar te houden voor mensen met een kleinere portemonnee, waardoor de kosten relatief laag blijven met 800 euro per jaar. Dit in contrast met omliggende jachthavens die soms tot wel 8000 euro per jaar vragen. Hierdoor is de wachtlijst voor een ligplaats lang, met een wachttijd van twee tot drie jaar.

Gemeenschapsgevoel en participatie

Leden van de vereniging dragen actief bij aan het onderhoud van de haven door drie keer per jaar gezamenlijk klusjes te doen. Dit niet alleen om de kosten laag te houden, maar ook om het gemeenschapsgevoel te versterken. Daarnaast stelt de vereniging haar ruimte beschikbaar voor andere lokale verenigingen, en hoopt zij dat de gemeente meer bekendheid kan geven aan deze mogelijkheid.

Infrastructuur en toerisme Wassenaar

De watersportvereniging benadrukte het belang van de Wassenaarse Watering, de enige toegang tot de haven, en vroeg de gemeente om aandacht voor het onderhoud hiervan. Ook het behoud van voldoende doorvaarhoogte van de bruggen werd aangekaart om ervoor te zorgen dat boten Wassenaar kunnen blijven bereiken. De vereniging ziet de haven ook als een trekpleister voor toeristen, en hoopt dat dit aspect meegenomen wordt in de economische visie van de gemeente.

Het bezoek werd afgesloten met een rondleiding over het terrein. De vereniging en de gemeente blijven in gesprek om samen te werken aan een duurzame en levendige toekomst voor de watersport in Wassenaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio