22.1 C
De Bilt
donderdag, 19 september 2024

Zaanstad sluit woning Jacob Israël de Haanstraat in Zaandam

Een woning aan de Jacob Israël de Haanstraat in Zaandam is woensdag 21 augustus 2024 door de burgemeester van Zaanstad gesloten nadat bij een controle overtredingen van de Opiumwet en de Wet Wapens en Munitie zijn aangetroffen. Locoburgemeester van der Laan sluit dit adres voor drie maanden.

Huur woning Jacob Israël de Haanstraat door verhuurder ontbonden

De woning aan de Jacob Israël de Haanstraat was in gebruik bij een inwoner van Zaandam. Het huurcontract wordt door de verhuurder ontbonden. Zaanstad heeft een streng sluitingsbeleid in de strijd tegen ondermijnende drugscriminaliteit. De sluiting van deze woning is bedoeld om drugscriminaliteit te verstoren en te voorkomen.

Controles en melden zijn belangrijk

Criminaliteit, ondermijning en misbruik van panden tast de leefbaarheid en veiligheid aan. Zaanstad treedt daar samen met politie en andere partners tegen op. De focus ligt op het tegengaan van drugshandel, illegale arbeid, woonfraude en witwassen. Ook voert de gemeente samen met woningcorporaties Parteon, Rochdale en ZVH de campagne ‘Eerlijk Wonen’, waarin het belang wordt onderstreept om verdachte situaties en vermoedens van oneerlijk woninggebruik te melden. Want woningen zijn om in te wonen, voor mensen die ze nodig hebben.

Op www.zaanstad.nl/woonfraude staan allerlei voorbeelden van signalen waarop gelet kan worden en waar deze gemeld kunnen worden. Melding maken kan bij de politie (0900-8844). Anoniem melden kan via Meld Misdaad Anoniem, bereikbaar via 0800-7000 of via het online formulier: www.meldmisdaadanoniem.nl/melden/.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio