15.2 C
De Bilt

Verkeerscoaches helpen kinderen met oversteken van N210 bij Bergambacht vanwege tijdelijke schoollocatie

Volgende week starten de scholen weer. Ook in de Krimpenerwaard. Dat betekent extra opletten in het verkeer voor schoolgaande kinderen. Voor de scholieren van basisschool Kiezel en Kei in Bergambacht is het helemaal bijzonder. Zij gaan vanaf dit jaar naar een tijdelijke schoollocatie aan de Dijklaan. Om die reden moeten deze kinderen de provincialeweg – N210 – oversteken. Verkeerscoaches helpen en begeleiden de scholieren de eerste 3 weken.

De openbare basisschool Kiezel en Kei krijgt een nieuw schoolgebouw. Tot die tijd krijgen alle kinderen les in het tijdelijke gebouw aan de Dijklaan 55. Deze nieuwe locatie ligt op ongeveer 5 minuten fietsen van de oude schoollocatie. Voor de scholieren betekent dit wel dat ze de doorgaande weg – de N210 – moeten oversteken bij de rotonde. Deze rotonde aan de Dijklaan is veilig en overzichtelijk.

Verkeerscoach van Veilig Verkeer Nederland

Toch wil de gemeente een handreiking doen om kinderen te laten wennen aan de nieuwe route naar school. In de eerste 3 weken staat er van Veilig Verkeer Nederland een verkeerscoach om zowel in de ochtend als middag kinderen te begeleiden bij het oversteken.

Verantwoordelijk wethouder Pascal van der Hek is blij met deze handreiking. “We hechten veel waarde aan de verkeersveiligheid binnen onze gemeente. Deze aanpak past in onze ambities om het bewustzijn onder inwoners verder te vergroten.”

Planning bouw school

De oplevering van het nieuwe schoolgebouw is gepland in het 2e kwartaal van 2027. Dit lijkt lang, maar de reden is dat eerst Christelijke basisschool De Ark en buitenschoolse opvang Royal Kids Home een nieuw gebouw krijgen. In onderling overleg tussen Kiezel en Kei en De Ark is besloten dat de scholieren van De Ark in de herfstvakantie verhuizen naar het oude gebouw van Kiezel en Kei aan de Bloemengaarde. Als de werkzaamheden aan De Ark zijn afgerond, verhuizen De Ark en Royal Kids Home terug naar hun nieuwe gebouw en starten de werkzaamheden voor de bouw van Kiezel en Kei.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio