15.2 C
De Bilt

Gemeente Heemskerk geeft subsidie voor aanleg groene daken

Heemskerk – Dit voorjaar vergroende de gemeente al 1.250 m2 op daken in Heemskerk. Er is nog subsidie over, dus start de gemeente een 2e ronde. Dakeigenaren ontvangen een subsidie als zij hun platte dak vergroenen. Een groen dak is een mooie oplossing tegen wateroverlast, houdt gebouwen koeler in de zomer én verhoogt de biodiversiteit van bijen en vlinders. Bovendien gaan groene daken gaan veel langer mee.

Speciale actie gemeente Heemskerk

In samenwerking met Rooftop Revolution heeft de gemeente een speciale actie opgezet. Bij deelname betalen dakeigenaren voor een groen dak geen € 50 maar € 27,50 tot €30 per m2. De aanleg van een groen dak is eenvoudig. Er zijn handige instructievideo’s en inwoners kunnen voor vragen terecht bij Rooftop Revolution.

Aanmelden kan tot en met 29 september

Na aanmelding krijgen dakeigenaren een offerte van Dakbloemenweide óf NatureGreen. De een levert een 100% groen dak met kruiden, grassen en bloemen. De ander een kruiden-sedumdak (50% kruiden en 50% sedum). De dakeigenaar kiest 1 van de 2. Vervolgens worden op 1 november de groene dakproducten thuisbezorgd. Meer informatie en aanmelden kan via rooftoprevolution.nl/heemskerk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio