22.1 C
De Bilt
donderdag, 19 september 2024

Den Haag, internationale volleybalbond en Nevobo richten ‘Beach Volleyball Center of Excellence and Innovation’ op

De gemeente Den Haag, de internationale volleybalbond (FIVB) en de Nederlandse Volleybalbond (Nevobo) richten een ‘Beach Volleyball Center of Excellence and Innovation’ op in Den Haag. Met deze primeur bevestigt Den Haag zijn naam als dé beachvolleybalstad van Nederland en wordt het een voorbeeld voor de rest van de wereld.

Het Center of Excellence and Innovation wordt op de Sportcampus Zuiderpark een centrale ontmoetings- en trainingsplek voor de hele (beach)volleybalgemeenschap. Een plek waar uitstekende (trainings)faciliteiten en expertise volop aanwezig zijn. Er wordt geïnvesteerd in nieuw en wetenschappelijk apparatuur. De sport wordt zo geïnnoveerd en naar een nog hoger niveau getild, en de kennis wordt gedeeld met andere landen.

Sportwethouder Hilbert Bredemeijer

Den Haag is dé topsportstad aan zee en dé beachvolleybalstad van Nederland, en vér daarbuiten. Het EK op het strand van Scheveningen deze zomer toonde dat nog eens aan. Topspelers trainen dan ook hier, de thuisplaats van Beach TeamNL. Ik ben ontzettend trots dat de gemeente met de FIVB en Nevobo gaat samenwerken om onze kennis met anderen te delen, de sport te innoveren en naar een nog hoger niveau te tillen. In Den Haag zetten we de standaard voor de sport en ik ben blij om het Beach Volleyball Center of Excellence and Innovation te verwelkomen.”

Naast sportieve ontwikkeling zal het centrum ook een sociaal-maatschappelijke rol vervullen. Het wordt een sportieve ontmoetingsplek voor sporters, coaches en ondersteunend personeel. Op die manier wordt verder gebouwd aan het versterken van de gemeenschap rondom deze sport. En ook wordt het een plek waar teams uit heel Europa gebruik van kunnen maken.

Ondertekening Beach Volleyball Center of Excellence and Innovation
De intentieverklaring werd in Parijs tijdens de Olympische Spelen ondertekend door FIVB-voorzitter Ary da Silva Graça Filho, Nevobo-voorzitter Peter Sprenger en Hilbert Bredemeijer, sportwethouder van de gemeente Den Haag Hilbert Bredemeijer – Foto: gemeente Den Haag

Sportwethouder Hilbert Bredemeijer, FIVB-voorzitter Ary da Silva Graça Filho en Nevobo-voorzitter Peter Sprenger ondertekenden tijdens de Olympische Spelen in Parijs een intentieverklaring voor de oprichting. Hiermee spreekt de FIVB de intentie uit om met zijn expertise bij te dragen aan de ontwikkeling van het centrum. De gemeente Den Haag heeft het voornemen om zorg te dragen voor de benodigde infrastructuur en op bestuurlijk vlak helpen. De Nevobo zich zal onder meer ontfermen over de inhoud van de programma’s.

Peter Sprenger, voorzitter Nederlandse Volleybalbond

Het feit dat de FIVB graag een Center of Excellence wil vestigen in Den Haag is een mooie erkenning voor al het werk dat Nevobo en de gemeente Den Haag de afgelopen jaren hebben gedaan om beachvolleybal in Nederland naar een hoger plan te tillen. De komst van het Center of Excellence zal bijdragen aan de verdere ontwikkeling van de sport.

Door hun krachten te bundelen, kennisoverdracht plaats te laten vinden en diverse (project)programma’s te initiëren spannen de drie organisaties zich in om beachvolleybal in Nederland naar een (nog) hoger plan te tillen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio