22.1 C
De Bilt
donderdag, 19 september 2024

Welkomstpakket voor nieuwe inwoners Vlaardingen

Een verhuizing naar een andere stad is een grote gebeurtenis in iemands leven. Om nieuwe Vlaardingers een warm welkom te geven en hen kennis te laten maken met hun nieuwe woonstad, hebben de gemeente Vlaardingen en Vlaardingen Partners handen ineen geslagen. Dat is geresulteerd in een echt Vlaardings welkomstpakket. Vrijdagochtend 23 augustus kregen twee kersverse Vlaardingers het allereerste welkomstpakket overhandigd.

Voorheen kreeg iemand die vanuit een andere gemeente naar de gemeente Vlaardingen verhuisde alleen een bevestiging van verhuizing per brief. 2.000 verhuizingen naar de gemeente Vlaardingen per jaar en een recent vastgestelde Visie op Dienstverlening gaven reden om dit contactmoment met de bewoner te optimaliseren.

Welkomstpakket

‘Met de introductie van dit welkomstpakket laten we onze gastvrijheid en betrokkenheid zien en verrassen we de nieuwe Vlaardinger,’ aldus wethouder Koen Kegel (Dienstverlening). ‘Het is belangrijk om hen welkom en thuis te laten voelen in hun nieuwe woonstad.’

Welkomstkaart

Naast de bevestiging van verhuizing (per brief), ontvangen nieuwe Vlaardingers ook een welkomstansichtkaart. Via deze kaart worden nieuwe inwoners welkom geheten en doorverwezen naar een pagina met relevante praktische informatie voor nieuwe bewoners. Op vertoon van de welkomstkaart kunnen nieuwe inwoners binnen drie maanden een welkomstpakket ophalen bij Infopunt Vlaardingen (een pakket per adres).

Met deze ontwikkeling raakt de nieuwe Vlaardinger ook gelijk bekend met het Infopunt Vlaardingen, de plek voor al je culturele vragen over Vlaardingen. Uiteraard verwelkomen we naast bezoekers en ondernemers ook graag nieuwe bewoners,’ aldus Menno de Mol (Vlaardingen Partners). ‘Als nieuwe bewoner moet je dit Vlaardings pakket hebben. De VlaardingenDoen tas is gevuld met informatie over voorzieningen, evenementen, het Vlaardingen Doen magazine en ook zitten er kortingsvouchers van lokale ondernemers in.’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio