18.6 C
De Bilt
donderdag, 19 september 2024

Nieuwe stallingsplekken voor fietsen op Scheveningen met de Bikebushka

Steeds meer inwoners van Den Haag pakken de fiets. Geweldig nieuws natuurlijk! Maar waar laten we al die fietsen? Er zijn 2 tijdelijke stallingen gemaakt nabij de Haven om de druk op de boulevard van Scheveningen te verlichten. Een grote pop-up stalling op het braakliggende terrein naast de nieuwe parkeergarage en ter hoogte van de rotonde een innovatieve stalling genaamd de Bikebushka.

Wethouder Arjen Kapteijns: ”Het is een mooie ontwikkeling dat steeds meer inwoners de fiets pakken. Als gemeente moedigen we deze stap ontzettend aan. Daar dragen we graag ons steentje aan bij met twee nieuwe stallingen”.

Bikebushka

Een Bikebushka is een plantenbak die met een eenvoudige handeling uitklapt tot een fietsenstalling. De BikeBushka is innovatief, praktisch en creatief. Bij drukte levert het een uitbreiding van stallingsmogelijkheden en is het niet nodig klapt de Bikebushka in tot een plantenbak. De plantenbakken helpen dan weer mee aan de vergroening van Scheveningen.

De gemeente zet de Bikebushka in bij mooi weer of tijdens evenementen. De proefperiode loopt van 26 augustus tot medio november 2024. De gemeente Den Haag plaatst drie Bikebushka’s op de boulevard nabij de Haven ter hoogte van de rotonde.

Bikebushka - plantenbak is fietsenstalling geworden
Bikebushka – plantenbak is fietsenstalling geworden – Foto: gemeente Den Haag

Pop-up stalling voor fiets

Deze zomer is de nieuwe parkeergarage aan de Strandweg geopend. De garage is geheel operationeel. De buitenzijde is na de zomer aan de beurt. Aan de zijkant is een braakliggend terrein. Dat terrein is nu voor deze zomer getransformeerd tot pop-up stalling. De stalling is bedoeld voor het stallen van (deel) fietsen, scooters, en (deel) bakfietsen. De pop-up stalling is te bereiken via de Visafslagweg en de Strandweg ter hoogte van de rotonde. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio