22.2 C
De Bilt
donderdag, 19 september 2024

Handhaving op het water van start in Enkhuizen

Vanaf deze week start handhaving door gemeente Enkhuizen op overlast op het water. Met de start van de BOA domein II en de aanschaf van een speciaal handhavingsvaartuig heeft de gemeente de juiste bevoegdheden en middelen om de overlast op het water aan te pakken. Buiten het vaarseizoen handhaaft de BOA op illegaal vuurwerk of het illegaal aanbieden van afvalstoffen. De komst van de BOA is een wens van de gemeenteraad.

Tijdens het mooie weer is er jaarlijks veel overlast van (te) snel varende bestuurders van boten. Omdat de snelvaarders veel overlast veroorzaken en schade aan fauna en flora creëren, ontstaan er veel onwenselijke en onveilige situaties. Een probleem waar de gemeenteraad graag iets aan wil veranderen. Daarom heeft de raad geld beschikbaar gesteld voor de werving van de BOA domein II en voor het benodigde materiaal. Deze BOA is deze week gestart.

Handhavingsvaartuig

De BOA heeft een speciale boot tot zijn beschikking die geschikt is voor de vaarroutes en de ondiepe sloten in Enkhuizen. Hij kan daardoor handhaven op alle sloten en vaarroutes binnen de gemeente.

Bevoegdheden BOA domein II

Een BOA domein II heeft andere bevoegdheden dan de BOA’s die al in dienst zijn (domein I). Zo mag een BOA domein II handhaven op overlast op het water en op de Wet Milieubeheer, denk hierbij aan illegaal verbranden van hout/ afval/ illegale stortingen, etc. Daarnaast is de BOA bevoegd tot het handhaven op afsteken van illegaal vuurwerk en het in beslagnemen/ vervoeren van illegaal vuurwerk. Ook kan hij ingezet worden op handhaving op het gebied van ondermijning en de Visserijwet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio