22.2 C
De Bilt
donderdag, 19 september 2024

Herdenking verzetsheld Piet Avontuur19 september 2024 om 11:00 uur

Op donderdag 19 september 2024 om 11:00 UUR zal Deep Respect Pipes & Drums ter nagedachtenis aan Piet Avontuur, verzetsheld en lid van de stoottroepen, een muzikaal eerbetoon brengen op de Begraafplaats Langeweg, Anna Jacobapolder (St. Philipsland) bij het monument.

Herdenking Piet Avontuur

De Burgemeester van Tholen zal bij dit eerbetoon aanwezig zijn. Piet Avontuur sneuvelde samen met drie Poolse en twee Britse soldaten en een burger, Karel Snijders, bij een Duitse aanval op de Watertoren aan de sluisweg in de Anna Jacobapolder (Zeeland) in de nacht van 22 op 23 januari 1945. Op de Begraafplaats Langeweg staat een monument voor Piet Avontuur waarop een marmeren gedenkplaat is aangebracht voor de andere zes slachtoffers van de nachtelijke aanval.

Deep Respect Pipes & Drums

Deep Respect Pipes & Drums is de doedelzakband van de Stichting Deep Respect en bestaat uit zo’n 14 doedelzakspelers, drummers en ondersteuners en organiseert en geeft muzikale ondersteuning bij herdenkingen betreffende de tweede wereldoorlog in Nederland, België en Frankrijk.

Deep Respect P&D speelt voor de vrijheid, wij eren de vrijheid in het besef dat daar heel zwaar voor gevochten is en dat velen daarbij het hoogste offer hebben gebracht. De Stichting Deep Respect wil het verhaal levend houden van alle
mensen die tijdens de oorlogen, waar ons land bij betrokken was, hun leven hebben gegeven of van wie het leven is ontnomen in de strijd om de vrijheid.

Dit gebeurt door:

  • Herdenkingen te organiseren en aan herdenkingen deel te nemen
  • Activiteiten te organiseren voor veteranen van WO II en recenter
  • Het plaatsen en instandhouden van monumenten en plaquettes
  • Het met Pipes & Drums verzorgen van een muzikaal eerbetoon bij herdenkingen en monumenten

Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de donaties die wij krijgen van mensen en organisaties die ons gedachtengoed ondersteunen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio