18.2 C
De Bilt
donderdag, 19 september 2024

Werkzaamheden centrum Wolvega van start

Het centrum van Wolvega wordt vernieuwd. Gemeente Weststellingwerf werkt onder andere aan het vervangen van de riolering en het opnieuw inrichten van de winkelstraat. Maandag 23 september start aannemer Roelofs met de werkzaamheden. De werkzaamheden zijn onderdeel van de centrumontwikkeling Wolvega en duren tot augustus 2025. De winkels blijven voor voetgangers bereikbaar.

Centrumontwikkeling Wolvega

De winkelstraat in Wolvega wordt volledig vernieuwd. Wolvega staat bekend om de paardensport en dus komt dit terug in de nieuwe inrichting. Zo komen er hoefijzers en sporen van een sulky in de bestrating. Ook komen er nieuwe bankjes en meer planten en bomen in de winkelstraat.

Start werkzaamheden 23 september

Op 23 september start aannemer Roelofs met de werkzaamheden in de Van Harenstraat, het centrumplein en de Hoofdstraat Oost. De werkzaamheden worden in delen uitgevoerd en duren tot en met augustus 2025.
Roelofs voert de werkzaamheden van west naar oost uit. Ze starten met de rioleringswerkzaamheden in de Van Harenstraat. Na de werkzaamheden wordt de rioolsleuf tijdelijk dichtgemaakt. In 2025 starten de definitieve straat- en inrichtingswerkzaamheden.

Bereikbaarheid

De winkels blijven bereikbaar voor voetgangers. Ook de bevoorrading van winkels kan doorgaan. Tijdens de werkzaamheden is de winkelstraat in delen afgesloten voor doorgaand (auto)verkeer. De omleidingsroutes worden op borden aangegeven.

Op de hoogte blijven?

Voordat Roelofs aan de slag gaat, ontvangen direct aanwonenden en winkeliers een brief met informatie van Roelofs.
Inwoners en geïnteresseerden kunnen op de hoogte blijven van de werkzaamheden door de Bouwapp. Daarin houdt Roelofs de voortgang bij en delen ze belangrijke informatie. Meer informatie hierover volgt via Roelofs.

Inloopbijeenkomst

Op dinsdag 17 september organiseert gemeente Weststellingwerf een inloopbijeenkomst. Geïnteresseerden kunnen tussen 18:00 en 20:00 uur binnenlopen in de raadzaal van het gemeentehuis in Wolvega (ingang Rozenstraat).
Meer informatie over de herinrichting is te vinden op: https://www.weststellingwerf.nl/centrumontwikkeling-wolvega

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio