22.2 C
De Bilt
donderdag, 19 september 2024

Kom samen zwerfafval rapen op 21 september in Zeist tijdens World Cleanup Day

Op zaterdag 21 september is iedereen, van jong tot oud, uitgenodigd om gezamenlijk zwerfafval te rapen in Zeist. Dit valt samen met World Cleanup Day: de dag waarop over de hele wereld mensen zwerfafval uit hun omgeving oprapen. Medeorganisator Liesbeth Raymakers van de Bermbrigade: “Op deze manier maken we met elkaar in korte tijd een groot verschil voor een schone en fijne leefomgeving. Pak ’t op!”

Voor het 7e jaar op een rij organiseert de Bermbrigade deze gezamenlijke actie met hulp van gemeente Zeist en De Boswerf. Wethouder Wouter Catsburg: “Dit jaar heeft deze opruimactie een gouden randje omdat het perfect aansluit bij onze campagne ‘Zeist is slim met afval’ waarmee we Zeistenaren helpen goed met hun afval om te gaan.”

Op 21 september zijn er 5 startlocaties vanuit waar de rapers om 11:00 uur vertrekken. Elke groep loopt een eigen route en om 12.30 uur verzamelt iedereen in het centrum van Zeist bij het beeld van de man met hond aan de Hogeweg. Voor afvalknijpers, handschoenen en afvalzakken wordt gezorgd. Ook is er een gezamenlijke afsluiting met een hapje en een drankje. Wethouder Catsburg zal hier ook aanwezig zijn om iedereen te bedanken. En de vaste groep van Opgeruimde Zeisteren wordt hierbij nog eens extra in het zonnetje gezet.

Informatie over deze actie en de 5 startlocaties vind je hier: www.schoonzeist.nl/wcd. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Bermbrigade tegen zwerfafval

De Bermbrigade is een bewonersinitiatief in Zeist die zich inzet om zwerfafval te verminderen. Elke eerste zaterdag van de maand van 10:00 tot 11:00 uur rapen zij zwerfafval op, steeds op een andere plek in Zeist. Sinds 2018 organiseert de Bermbrigade ook World Cleanup Day in Zeist. Pak ‘t op!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio